Εξάρσεις Λαικισμού! της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

One comment on “Για τα πρακτικά: Το χρέος δεν είναι πρόβλημα, θα βγουν στις αγορές το 2014, δεν χρειάζεται νέο κούρεμα” (δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στις 25.08.2013)

1.                               
ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ-κατά κ. Στουρνάρα-αποτελεί η απάντησή μου!!!! (από κοινού με νομπελίστες και οικονομολόγους διεθνούς φήμης, που υποστηρίζουν περίπου ότι κι εγώ).
========================================================================================================================
Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να εκστομίζονται τέτοιας έκτασης αστήρικτα και εξαιρετικά επικίνδυνα συμπεράσματα, από υπουργό οικονομικών,από τον οποίον εξαρτάται η επιβίωση της χώρας και των κατοίκων της. Καθώς έχω γράψει και εκφραστεί, εκτενώς, επί του ευρύτερου θέματος θα αρκεστώ εδώ, σε ελάχιστες σκέψεις….πράγματι, είμαι πεπεισμένη ότι αρκούν επί του παρόντος!
Το 2009 όταν άρχισε η κρίση χρέους-κακώς και προκαλούμενη-, το χρέος της Ελλάδας ήταν 297Ε δισ. ενώ το ποσοστό του στο ΑΕΠ κατώτερο από 120%. Κρίθηκε, ωστόσο, μη βιώσιμο το χρέος εκείνο, και γι αυτό αποφασίστηκε η υπαγωγή της χώρας στη δικαιοδοσία της τρόικας. Περιττό να αναφερθώ στις απάνθρωπες θυσίες που επιβλήθηκαν, από τότε, στην ελληνική οικονομία, όπως και περιττό να διαπιστώσω το αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή η Ελλάδα ρημάχτηκε και καταστράφηκε, ενώ οι κάτοικοί της εξαθλιώθηκαν. Αυτά είναι δυστυχώς ευρέως γνωστά.
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, που εμφανίζεται ως “success story” από τον κ. Στουρνάρα και τους πέριξ αυτού, ενώ οι….ανησυχούντες για τις εξελίξεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων εκλαμβάνονται από τον κ. Στουρνάρα ως “άτομα που πάσχουν από λαικίστικες εξάρσεις”, ενώ στη χειρότερη περίπτωση, αυτήν που προτιμά ειδικά ο κ. Κεδίκογλου να προβάλλει, πρόκειται “για άτομα που δεν θέλουν το καλό της χώρας-που σημαίνει ότι επιθυμούν το κακό της”, έχει ως εξής:
Τώρα, το 2013, μετά από ανείπωτες ανθρωποθυσίες, που χαρακτηρίζονται ανοικτά πια ως “το ελληνικό έγκλημα”, από πλήθος διεθνούς φήμης οικονομολόγους, αλλά και γνωστά και σοβαρά οικονομικο-πολιτικού περιεχομένου έντυπα, το χρέος -με τους ηπιότερους υπολογισμούς-έχει ανέλθει σε 231,4Ε δισεκατομμύρια, ενώ το ποσοστό του στο συνεχώς καταποντιζόμενο ελληνικό ΑΕΠ, σκαρφάλωσε στο 170%. Έντονα προβληματισμένο το ΔΝΤ, από τις δραματικές αυτές εξελίξεις του προγράμματός του στην Ελλάδα, αναγκάστηκε να δηλώσει-αναμένοντας προφανώς κάποιες υγιείς σχετικές αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, που το λιγότερο που όφειλε να πράξει ήταν να απαιτήσει άμεση μεταβολή του γενοκτονικού αυτού προγράμματος, αλλά και αποζημίωση για τις φρικτές καταστροφές- ότι…..έκανε λάθος, προκαλώντας έτσι μέχρι και 200% μεγαλύτερης έκτασης ύφεση, από την ούτως ή άλλως απευκταία και βασισμένη στο παρανοϊκό σχήμα της εσωτερικής υποτίμησης. Και, προκειμένου το ΔΝΤ να δείξει μεταμέλεια για το λάθος του, δέχθηκε με μεγαλοψυχία να “βαφτίσει” το ελληνικό χρέος βιώσιμο -αν και μέχρι προ τινος βιώσιμο χρέος εθεωρείτο κάτω από το 90% του ΑΕΠ- για το 2020.Αν θα κατόρθωνε τότε , δηλαδή 11 χρόνια μετά την έναρξη της φοβερής αυτής περιπέτειας, να γίνει 120% στο ΑΕΠ!!!!! Όσο,δηλαδή, ήταν και το 2009!!!! Επί 11, δηλαδή χρόνια, και αν….έχουμε τύχη, θα εκτελούσαμε ένα Σισύφειο έργο!
Φυσικά, ωστόσο, το 2020, και εφόσον παραμείνουμε στο δολοφονικό περιβάλλον των μνημονίων κλπ., το χρέος μας θα είναι συντριπτικά ανώτερο του 120% στο τότε ΑΕΠ. Και, ακριβώς, επειδή οι δανειστές/δυνάστες μας το βλέπουν αυτό ξεκάθαρα, άρχιζαν να ψελλίζουν ότι “ναι….η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί….αλλά όμως, όχι με κούρεμα, αλλά ούτε με δάνειο-61% των Γερμανών αρνούνται δάνειο προς την Ελλάδα”, “θα δούμε, τότε”, αλλά οπωσδήποτε “κακώς μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ…..”, και βέβαια, πάνω απ’ όλα “η Ελλάδα οφείλει να εντείνει τις μεταρρυθμίσεις της…..και βλέπουμε” κλπ., κλπ.
Το 2020, λοιπόν, η μεγάλη-αλλά φευ απραγματοποίητη – ελπίδα είναι να έχουμε χρέος ως ποσοστό στο ΑΕΠ, το ίδιο αυτό με το οποίο αρχίσαμε!!!! Και στο μεταξύ, θα έχουμε ξεπουλήσει- ορθότερα θα έχουμε απλόχερα χαρίσει- το σύνολο της Ελλάδας, η ισορροπία υποαπασχόλησης θα αγγίζει το 40% του ενεργού πληθυσμού, το μέσο εισόδημα των Ελλήνων θα έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 400Ε, ο μέσος όρος ζωής μας -που έχει ήδη υποχωρήσει κατά 3 έτη- θα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 5 χρόνια, ο πληθυσμός θα συρρικνωθεί από κατακόρυφη μείωση των γεννήσεων και αύξηση των εκτρώσεων, από ασθένειες, κακουχίες, έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, ανερχόμενη φτώχεια, η παιδεία και η υγεία θα βρίσκονται στο ναδίρ, η διατροφή μας θα εξυπηρετείται κατά κύριο λόγο με ληγμένα τρόφιμα, η αγορά εργασίας θα έχει πλήρως επανέλθει στις συνθήκες του Μεσαίωνα, αποταμίευση ουσιαστικά δεν θα υπάρχει και λόγω γενικότερης φτωχοποίησης, αλλά και γενναίου κουρέματος των καταθέσεων. Θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, και θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι !..Αλλά, γιατί να συνεχίσω; Όλα αυτά, που σε πολύ σημαντικό βαθμό είναι ήδη μαζί μας, συνιστούν κατά την ηγεσία μας, αυτήν την περίφημη “success story”, που οι κακοί έλληνες και οι άκρατοι λαικιστές αρνούνται να διακρίνουν. Εξάλλου, να η ανάπτυξη έχει ήδη……αρχίσει, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα, που ολοκληρωτικά θα προέλθει από συρρίκνωση του ΑΕΠ και της ζωής μας -αν πραγματοποιηθεί, τελικά- θα…..μας σώσει. Το περιμένουμε ως πανάκεια των δεινών μας!!!! Ακόμη, οι ξένοι επενδυτές …..συνωστίζονται και εκλιπαρούν ποιός πρώτα θα πείσει τους αρμόδιους να ενδώσουν σε επένδυσή τους,  ενώ και οι αγορές ανοίγουν διάπλατες, για να μας δανείσουν όσα και όταν χρειαζόμαστε!
Αυτή είναι η κατάστασή μας και  αυτή η αναγκαστική  γελοιοποίησή της. Και όσο γρηγορότερα τη συνειδητοποιήσουμε και αντιδράσουμε- ο χρόνος τελειώνει- τόσο  θα υπάρχουν ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες σχετικών βελτιώσεων. Διαφορετικά….το 2020 δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αλλά θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αποικία της ΕΕ…αν υπάρχει βέβαια και ΕΕ-ευρωζώνη.
ΜαρίαΝεγρεπόντη-Δελιβάνη
πρ.πρύτανηςκαικαθηγήτριαστοΠανεπιστήμιοΜακεδονίας                                                                                                                31.08.2013
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη

 
Εξάρσεις Λαικισμού! της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Εξάρσεις Λαικισμού! της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Αυγούστου 31, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια