Σχόλιο Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σχόλιο Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη για την αύξηση του κατώτατου μισθού
------------------------------------------------------------------------------------------
Η αύξηση του κατώτατου μισθού κλπ., είναι ασφαλώς δραματικά αναγκαία. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, σε οικονομία που μαστίζεται από μόνιμη στασιμότητα, οποιασδήποτε μορφής αύξηση του κόστους παραγωγής περιέχει σοβαρό κίνδυνο (όχι βέβαια αυτόν που υποστηρίζεται ότι δήθεν θα μειώσει την οπωσδήποτε ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας) αύξησης της ανεργίας και περιορισμού ακόμη και αυτού του ασθενικότατου αναπτυξιακού ρυθμού της οικονομίας. 
 

 
 
Και το σπουδαιότερο, βέβαια, είναι ότι τελικά (αν εξαιρέσουμε την εμφανώς επιδιωκόμενη, μέσω της αύξησης αυτής, δημιουργία εντυπώσεων, σε προεκλογική περίοδο) θα είναι δώρον άδωρον για τους εργαζόμενους, αφού η μερίδα του λέοντος της πενιχρότατης αυτής αύξησης θα απορροφηθεί από τους φόρους. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ και στις διαβεβαιώσεις ότι δήθεν η "αύξηση αυτή μαρτυρεί την έξοδο από τα μνημόνια", αφού τέτοια "έξοδος ανήκει, δυστυχώς, στο χώρο της φαντασίας.
Σχόλιο Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη για την αύξηση του κατώτατου μισθού Σχόλιο Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη για την αύξηση του κατώτατου μισθού Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια