Ομιλία της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη της 5.11. 2020 ώρα 19 με θέμα Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΜΗΣΤΟ 21

 

Ομιλία της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη της 5.11. 2020 ώρα 19 με θέμα Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΜΗΣΤΟ 21

*Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της International Hellenic Association κ. Ευάγγελο Ρήγο, για την αποψινή πρόσκλησή του

*Θεωρώ σπουδαία την πρωτοβουλία αυτών των ομιλιών που συνδέουν τους Έλληνες ανά την υφήλιο. Ειδικά την περίοδο αυτή.

*Θα σας μιλήσω λοιπόν για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΙΜΗΣΤΟ 21 και αφού ακούσετε περί τίνος πρόκειται, θα αποφασίσετε αν και πως θα την αγκαλιάσετε.

 

Ι. ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ

==========================

Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ‘21 γεννήθηκε  στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

-Εξοργίστηκα όταν διάβασα στον Τύπο ότι μέλος της επίσημης Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 21, για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών, με πρόεδρο την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου,  ο κ. Αριστείδης Χατζής, αποκάλεσε τον Καποδίστρια ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ.

 

-Και λίγες μόνο ημέρες μετά,  το ίδιο αυτό μέλος επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς  και εναντίον του Γιώργου  Καραϊσκάκη.

-Ανέμενα την αντίδραση της Κυβέρνησης, η οποία ουδέποτε έλαβε χώρα.

- Και οι σχετικές απαντήσεις, που δόθηκαν από την πρόεδρο της Ελλάδα 21 όχι μόνο δεν ήταν καθησυχαστικές, αλλά αντιθέτως ενίσχυσαν την  αρχική αγωνία μου για το που ακριβώς οδεύει αυτός ο επετειακός εορτασμός. Δηλαδή η πρόεδρος της Ελλάδα 21, υποστήριξε ότι συνέβη κάτι το αλλόκοτο με την εξύβριση του Καραϊσκάκη χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς. Και ακόμη υποστήριξε ότι θα εξεταστούν ΟΛΕΣ   ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ. Με τρόμο διερωτήθηκα…….ποιές ερμηνείες;;

 

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως φάνηκε πολύ σύντομα, ο κ. Αριστείδης Χατζής δεν ήταν ο μόνος υβριστής των ηρώων του 1821.

Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια, αυτά που έκανε ο κ. Χατζής ήταν πταίσματα σε σχέση με αυτά που αποκάλυψα στη συνέχεια. 2.Οι  ανθελληνικές απόψεις μερικών από τα 31μέλη της  Επιτροπής Ελλάδα 21, που επιλέχθηκαν για να τιμήσουν την Επανάσταση του 21, αποδομούν εκ βάθρων την Ιστορία μας  

 

-H ελπίδα μου ότι ο  κ. Χατζής θα μπορούσε να  αποτελέσει την εξαίρεση, κλονίστηκε σοβαρά όταν είδα  την παρουσία του κ. Mark Mazower στην Eπιτροπή, δεδομένου ότι είχα γνώση των ανθελληνικών του θέσεων μέσω του βιβλίου του για τη Θεσσαλονίκη.΄

 

-Έτσι, αποφάσισα να ψάξω. Να ψάξω στην τύχη. Και επέλεξα τον κ. Κώστα Κωστή, ο οποίος πληροφορεί τους αναγνώστες του ότι «Η Επανάσταση έγινε από μια περιθωριακή ελίτ». Έδωσα σχεδόν άφεση αμαρτιών στον κ. Χατζή, καθώς το νέο εύρημα με τον Κ.Κ. ξεχαρβάλωνε εκ βάθρων την εθνική μας Επανάσταση.

 

-Άρχισα, στο σημείο αυτό να διερωτώμαι πως αποφάσισε έτσι να εορτάσει η επίσημη  Ελλάδα 21 την επέτειο των 200 ετών. Ως «το έργο μιας περιθωριακής ελίτ»; Αλλά, και τι χρειάζεται να γιορτάσουμε;;;;;;;;;;;;

 

-Και συνεχίζω να ψάχνω στην τύχη, κάνοντας στροφή στους ξένους καλεσμένους. Και επέλεξα τον κ. Ronderic Beaton, που είχε δώσει σχετικά πρόσφατα μια συνέντευξη στην κυρία Κλεφτογιάννη του Lifo. Και εκεί….ναι, πανικοβλήθηκα.

 

-Ο κ. Beaton ΛΟΙΠΟΝ υποστηρίζει εν ψυχρώ  ότι η ιδέα της σκλαβιάς   των 400 ετών ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ιδέα που  μας ήρθε από τη Δύση, δεδομένου ότι  οι σκλάβοι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και  αποκαλούσαν τους σουλτάνους με τους τίτλους των Βυζαντινών αυτοκρατόρων.

 

-Κατά τον κ. Beaton, πάντοτε, ο εορτασμός αυτός των 200 ετών είναι μια ευκαιρία για τους  Έλληνες, που βγαίνουν τώρα από τα μνημόνια, να αναθεωρήσουν αυτές τις λαθεμένες απόψεις. Να αναθεωρήσουν την ιστορία τους.

 

-Αλλά, αν δεν υπήρξε σκλαβιά, και ούτε εθνική επανάσταση, τι ακριβώς αποφάσισε να εορτάσει η Επιτροπή Ελλάδα 21; 

 

-Προχωρούμε,  και φθάνουμε στις  απόψεις του κ. Richard Clogg , που ολοκληρώνει το «ξήλωμα» της   Ιστορίας μας. Αποδομεί την ταυτότητά μας.

 

κ. Richard Clogg  αποδεικνύεται  γνήσιος κλώνος του  Jakob Philipp Fallmerayer  ο οποίος χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα  από τη ρωσική αυλή, προκειμένου να χαλκεύσει θεωρία η οποία να υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είναι Σλάβοι, και έτσι  να διευκολυνθεί η πάντοτε πολύ επιθυμητή κάθοδος των Σλάβων στο Αιγαίο.

 

- Υποστηρίζει, λοιπόν, το μέλος της Επιτροπής Ελλάδα 21, κ. Clogg ότι οι Nεοέλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά πάσχουν από προγονοπληξία, την οποία τους ενισχύει η Δύση, η οποία κακώς και εσφαλμένως τους βαυκαλίζει ότι είναι συνεχιστές των σπουδαίων επιτευγμάτων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

 

-Συνεχίζει ο κ. Richard Clogg  με περιφρόνηση, υποστηρίζοντας ότι κακώς, όταν η Ελλάδα έγινε δεκτή στην ΕΕ άγγλος Υπουργός  υποδέχθηκε τον Έλληνα εκπρόσωπο λέγοντας ότι ανταποδίδει η Ευρώπη ένα μικρό τμήμα του χρέους της προς την Ελλάδα, που έβαλε τα θεμέλια του πολιτισμού. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, κατά τον κ Clogg, επειδή οι Νεοέλλεηνες δεν έχουν καμιά σχέση με τους ένδοξους προγόνους τους.

 

Θεώρησα περιττό να συνεχίσω τη διερεύνηση απόψεων και άλλων, από τους επίσημα προσκεκλημένους, από την Κυβέρνησή μας, για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821, εφόσον με τις απόψεις αυτών των  παραπάνω πέντε μελών της Ελλάδα 21, έχει κατεδαφιστεί ολόκληρο το ελληνικό Έθνος.

 

-Να προσθέσω και την πρόσφατη πρόθεση  της προέδρου της Ελλάδα 21 κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Πρωθυπουργού, να προσκαλέσουν τον κ. Ερντογάν για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την 25η Μαρτίου! Να προσθέσω και την απαγόρευση των παρελάσεων της 28ης Οκωβρίου…..Νέο Σούλι και άλλες αυθόρμητες μικροπαρελάσεις.

 

-Αντέδρασα γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες, δίνοντας συνεντεύξεις σε τοπικά/περιφερειακά ΜΜΕ, ιστοσελίδες  και περιοδικά, και εκθέτοντας την άρρωστη αυτή κατάσταση, όπου είναι δυνατόν, Και όχι, φυσικά, μόνον εγώ, αλλά και πολλοί συνεργάτες/υποστηρικτές της ΤΙΜΗΣΤΟ 21.

 

- Ουδεμία πρόθεση είχα να αναλάβω ένα τέτοιας ολκής έργο, όπως η οργάνωση μιας άλλης Επιτροπής για τον εορτασμό του 1821. Εκτός του ότι  δεν υπήρχε η ελάχιστη οργανωτική υποδομή, ήμουν αρκετά απασχολημένη με τις επιστημονικές μου υποχρεώσεις, ώστε να μην αναζητώ πρόσθετες ασχολίες.

 

-Ωστόσο, ότι έγινε στη συνέχεια, έγινε χωρίς να το πολύ συνειδητοποιήσω. Συγκεκριμένα, άρχισαν να έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό στο διαδίκτυο  οι προτροπές για   την ανάγκη  ενός άλλου εορτασμού άρχισαν να καταφθάνουν. Αυτή η πηγαία εθνική συνείδηση, που ξεπήδησε αυθόρμητη και χωρίς την ελάχιστη διαφήμιση, ήταν το καταλυτικό στοιχείο που με έπεισε ότι οφείλω να δώσω τη μάχη ως το τέλος, και με όσες δυνάμεις έχω να ενισχύσω την εθνική συνείδηση των χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων που στήριξαν με ενθουσιασμό την ΤΙΜΗΣΤΟ 21.

 

ΙΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗΣΤΟ 21. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

==============================================

-Είναι μια πατριωτική κίνηση εναντίον του εθνομηδενισμού χωρίς ούτε την ελάχιστη πολιτική χροιά.

-Να θυμηθούμε, πολύ σύντομα. πως ορίζεται ο εθνομηδενισμός; Είναι  « Η απαξίωση κάθε έννοιας της πατρίδας, του έθνους, της φυλής, των παραδόσεων, της γλώσσας». Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της παγκοσμιοποίησης, που  ενθαρρύνει και   διευκολύνει τη λαθρομετανάστευση, και που  συνεπάγεται άνοδο της εγκληματικότητας.

-Η αποδόμηση των θεσμών στη σύγχρονη Ελλάδα από την εθνομηδενιστική αντίληψη είναι πλέον καθεστώς.

-Αυτό το  εγχώριο εθνομηδενιστικό καθεστώς  ευθύνεται για τη βαθύτατη πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική παρακμή μας. Είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον εθνικισμό ως παράπτωμα, αυτοί που υποβαθμίζουν εθνικά σύμβολα, εκδηλώσεις και παρελάσεις, και που ονειρεύονται αναθεώρηση της ιστορίας μας, που δέχονται ΑΟΖ μόνο στα 6 και όχι και στα 12 ναυτικά μίλια κ.ο.κ.

-Αλλά ας  θυμηθούμε και τον ορισμό του εθνικισμού, που στις ημέρες μας θεωρείται τόσο κακό, με βάση την Εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου. «Εθνικισμός είναι η αγάπη και προσήλωσις προς το έθνος και είς όσα ανήκουν ή αναφέρονται σ’αυτό"

­Α. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΙΜΗΣΤΟ 21;

Οι στόχοι της είναι δύο:

α) ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ(με κάθε διαθέσιμο μέσον)

β) Επανάσταση του 1821: μόνο ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αλλά όχι και ο 2ος: ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (η μελλοντική προσπάθεια για αυτό είναι ο 2ος στόχος της ΤΙΜΗΣΤΟ 21)

-Είμαστε πολλοί στην ΤΙΜΗΣΤΟ 21, όλοι εθελοντές, και όχι απλώς χωρίς την ελάχιστη κρατική ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, αλλά επιπλέον με ουσιαστικό αποκλεισμό μας από τα κρατικά ΜΜΕ (στη ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στις 2 Ιουλίου, ήρθαν μεν τα ΚΑΝΑΛΙΑ, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της ΤΙΜΗΣΤΟ 21, αλλά χωρίς να πουν τους λόγους αυτής της δημιουργίας.

-Τα οικονομικά μας μέσα είναι ανύπαρκτα. Κάποιοι από εμάς βάζουν κάποια χρήματα. Γίναμε εταιρεία μη κερδοσκοπική και εκδωσαμε ένα βιβλιαράκι που  η πώλησή του είναι η μοναδική πηγή εσόδων μας. Οι πωλήσεις του δεν πάνε αρκετά γρήγορα, και είναι ακόμη πολύ μακρυά από του να βγάλει τα έξοδά του. Κάτι που δεν ήθελα, αλλά επιβάλλεται, είναι να αποτανθούμε σε χορηγούς.

β) Τι έχουμε ήδη κάνει, και τι προγραμματίζουμε:

-Πλήθος γνωστών πατριωτών κοσμούν  την Τιμητική Επιτροπή ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ (πλήθος αξιόλογων ανθρώπων, όλων των κατηγοριών: επιστήμονες, καθηγητές ΑΕΙ, γιατρούς, δικηγόρους,  ιστορικούς, τεχνικούς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, φοιτητές, βιοτέχνες, συγγραφείς, σκηνοθέτες κ.ο.κ.

σύλλογος των απογόνων των ηρώων του 1821 είναι όλοι με εμάς

-Πολλοί ομογενείς μας στηρίζουν

-Το Ίδρυμα του Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου είναι μαζί μας

-Δήμαρχοι και πολιτιστικές οργανώσεις, σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι μαζί μας, όταν μπορούν-όταν δεν θεωρούν ότι θα χάσουν προνόμια

-Έχουμε 30.000 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ-Πολλοί περισσότερους ……

ΑΝ…..(δεν μας ξέρουν)

γ) Προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις

-Δεν ανταγωνιζόμαστε την κ. Γ.Α. Και διότι δεν έχουμε τα μέσα, αλλά και διότι με την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας……θα ήταν πρόκληση

-Εξάλλου, δεν επιτρέπει και ο ιός

ΛΕΜΕ:

*Ένα ή δύο συνέδρια

*Μέσω του διαδικτύου ομιλίες, συνεντεύξεις και εκδηλώσεις

*Εχουμε πολλές  προσκλήσεις-αν μπορέσουμε θα δώσουμε συνέχεια

*Διαγωνισμός και υποτροφία

*Και ο,τι άλλο  ήθελε προκύψει!

=====================================

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ: Γιατί η ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε να εορτάσει με τον τρόπο αυτόν, και με αυτούς τους προσκεκλημένους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ την επέτειο των 200 ετών;;;;;

Σαφώς δεν πρόκειται για επιπολαιότητα, ούτε για άγνοια. ΑΛΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;

 

ΤΕΛΟΣ: Η ΤΙΜΗΣΤΟ 21, μέσα στο 2021, θα κάνει ότι της επιτρέψουν τα οικονομικά της. Το Ίδρυμα Δελιβάνη χρηματοδότησε, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτήσει, αλλά με την μείωση των ενοικίων κατά 30-40% και με την γιγαντιαία φορολογία δεν βγάζει πια ούτε τα έξοδά του. Το  βιβλιαράκι, που αναλύει την ΤΙΜΗΣΤΟ 21 πουλιέται με σιγανούς ρυθμούς. Πιθανοί ΧΟΡΗΓΟΙ δεν γνωρίζουν την ύπαρξή μας, καθώς είμαστε ουσιαστικά αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε και περισσότερο από ότι μπορούμε για την Ελλαδα και εναντίον του εθνομηδενισμού.

 

 

 

Ομιλία της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη της 5.11. 2020 ώρα 19 με θέμα Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΜΗΣΤΟ 21 Ομιλία της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη της 5.11. 2020 ώρα 19 με θέμα Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΙΜΗΣΤΟ 21 Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια