Απόηχοι, από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον νεκρό τ. βασιλιά μας

 

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη - (Δημοσιεύτηκε στο Newsbreak στις 11/01/2023)

Ούτε η οικογένειά μου, ούτε εγώ η ίδια υπήρξαμε βασιλικοί. Στο δημοψήφισμα ψήφισα εναντίον του θεσμού της βασιλείας. Ωστόσο, λυπάμαι ειλικρινα για αυτην την εικόνα της απόλυτης μιζέριας, της εκδικητικότητας, αλλά και της μικροπρέπειας με την οποία επιλέξαμε να αποχαιρετήσουμε τον νεκρό τέως βασιλιά μας.


 

Όπως και να το κάνουμε, ο απελθών ανήκει στην ιστορία μας, που έχει σελίδες δόξας, αλλά και σκότους. Οπωσδήποτε, τα όποια κρίματά του τέως δεν νομίζω ότι υπερβαίνουν τα αντίστοιχα πολλών από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις μας.

Θεωρώ, γι αυτό ότι είναι άστοχο, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, που θα έπρεπε να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι όλων όσοι μας έχουν οδηγήσει σε κατάσταση
αποικίας χρέους, προβάλλοντας με άνεση ένα κομμάτι της ιστορίας μας, να έχουμε επιλέξει αυτή την τόσο θλιβερή συμπεριφορά. ΚΡΙΜΑ!

Απόηχοι, από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον νεκρό τ. βασιλιά μας Απόηχοι, από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον νεκρό τ. βασιλιά μας Reviewed by trinity on Ιανουαρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια