Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Πώς θα ξεφύγει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό οικονομικό αδιέξοδο; Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on 03 Απριλίου 2017. Δημοσιεύθηκε στο Αρθρα

Logo

{text=}
{text=}·                            ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
·                            ΑΚΟΥΣΤΕ
·                            ΔΕΙΤΕ
·                            ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
·                            ΣΥΝΔΕΣΗ
·                            ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

·  PDF
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Εκτύπωση
Πώς θα ξεφύγει η Ελλάδα από το ευρωπαϊκό οικονομικό αδιέξοδο;
Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on 03 Απριλίου 2017. Δημοσιεύθηκε στο Αρθρα
 0 0 0 New
Η έξόδος από την κρίση περνάει από τις ΗΠΑ
Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν πρέπει να θεωρηθεί μονόδρομος, παρά το γεγονός πως κάθε σχετική απόπειρα συζήτησης καλύπτεται από τα ελληνικά ΜΜΕ με τα πλεόν μελανά χρώματαΗ θαυμάσια ιδέα μιας "ευρωπαϊκή πορεία", δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Διαβάστε μια πρόταση διεξόδου από την κρίση και τους μηχανισμούς που πρέπει να αναπτυχθούν για τη μετάβαση σε ένα νέο εθνικό νόμισμα από την Μαρία Nεγρεπόντη Δελιβάνη
ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
(με την ενσωμάτωση των ευκαιριών της εκλογής του νέου πλανητάρχη)
της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,   28,03.2017
============================================

Τα επίσημα δεδομένα της τελευταίας οκταετίας, μέσα στην οποία εφαρμόστηκαν με πιστότητα τα "μνημόνια" και λατρεύτηκε  με θρησκευτική ευλάβεια η "ευρωπαϊκή πορεία" οδηγούν, χωρίς την  ελάχιστη πια  αμφιβολία, την Ελλάδα σε  ολοκληρωτική καταστροφή. 

Ι. Το αδιέξοδο

Το χρέος της Ελλάδας, από 109% στο ΑΕΠ της το 2009, αναρριχήθηκε ήδη στο 186% αντίστοιχα. Το ΑΕΠ της χώρας υπολείπεται κατά 26% σε σύγκριση με αυτό, στην έναρξη της κρίσης. Η ανεργία, από 9% αγγίζει ήδη το 27% του ενεργού πληθυσμού, σε πείσμα των περίπου 500.000 μορφωμένων νέων, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, για να επιβιώσουν έξω από αυτήν, περιορίζοντας έτσι τον ενεργό πληθυσμό. Η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα, στην οποία προσλαμβάνονται, με συνοπτικές διαδικασίες "εργαζόμενοι", των οποίων η μηνιαία αμοιβή κυμαίνεται από 100-300Ε, για απασχόληση, επισήμως, μερική αλλά στην πραγματικότητα, υπερπλήρης. Οι συντάξεις έχουν κατακρεουργηθεί κατά 35-40% από την αρχή της κρίσης, χωρίς ωστόσο να έχουν ικανοποιηθεί οι σχετικοί  μνημονιακοί στόχοι, που απαιτούν συνέχεια. Το ίδιο και οι μισθοί. Όλες, ανεξαιρέτως, οι αναπτυξιακές ροπές, της επένδυσης, της αποταμίευσης, του νεωτερισμού και της κατανάλωσης κυριολεκτικά καταρρέουν. Ειδικότερα, η πτώση της κατανάλωσης εξασφαλίζει δραματική πρωτιά στην Ελλάδα, καθώς είναι η μοναδική χώρα στον ΟΟΣΑ, στην οποία καταγράφεται συνεχής μείωση της ζήτησης  βασικών ειδών διατροφής. To 54% των Ελλήνων δεν διατρέφεται ικανοποιητικά, ενώ 4 στα 10 ελληνόπουλα έχουν περάσει στη φτώχεια. Οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες, και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η φορολογία έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, καταλήγοντας ωστόσο σε περιορισμό δημοσίων εσόδων. 
Υπάρχει, όμως, και τραγικότερη   εξέλιξη σε σχέση με όλα τα  παραπάνω, και αυτή αναφέρεται στο γενικό ξεπούλημα ολόκληρης της Ελλάδας, και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή. Να μην αναφερθώ και στο κατάντημα της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατίας, ακριβώς στη χώρα που τις καθιέρωσε. Το άμεσα ορατό αποτέλεσμα όλων αυτών των επί μέρους καταστροφών, είναι η μετάλλαξη αυτής της μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα σε τριτοκοσμική. 
Η ανυπαρξία ελπίδας, για γενιές από σήμερα, προβάλλει με τα πιο μελανά χρώματα, μέσα από τις γραμμές των δύο πρόσφατων εκθέσεων του ΔΝΤ, για την Ελλάδα: της επίσημης και της απόρρητης. Ωστόσο, Έλληνες αλλά και ξένοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να "βλέπουν την ανάπτυξη να έρχεται". Και κάθε φορά που η άφιξή της  διαψεύδεται, επιστρατεύονται διάφορες, διόλου φυσικά πειστικές, δικαιολογίες. Η διαδοχή των μνημονίων με αύξοντα αριθμό συνεχίζεται,  και θα συνεχίζεται  ακάθεκτη, αν δεν υπάρξει ολοκληρωτική ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, εφόσον η αέναη ύφεση αποκλείει την ανάπτυξη  και απαιτεί ολοένα και νέα δάνεια. Περιττό, ασφαλώς, να τονιστεί ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι δυνατόν να αναζητήσει λύση,  στις εκλογές και στην εναλλαγή στην εξουσία των διαφόρων πολιτικών κομμάτων, εφόσον τα μνημόνια και οι αξιολογήσεις εξακολουθούν.

ΙΙ. Η ανάγκη αναζήτησης λύσης

Επί οκτώ χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίδονται σε Σισύφειο έργο, οδηγώντας  σταθερά τη χώρα  από το κακό στο χειρότερο. Εξαθλιώνοντας ολοένα μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, στραγγαλίζοντας κάθε παρούσα και μελλοντική ικμάδα της οικονομίας, εξαλείφοντας, συστηματικά, κάθε εναλλακτική λύση. 
Η Ελλάδα, όμως, χρειάζεται κατεπειγόντως μια  άλλη οδό πλεύσης, για να επιβιώσει. Η μνημονιακή ευρωπαϊκή πορεία δεν αποτελεί μονόδρομο, όπως την επιβάλλουν οι αρμόδιοι εντός και εκτός της Ελλάδας.
Αναφέρομαι, ακριβώς, σε μια  εκτός μνημονίων πορεία, παρότι αυτή εμφανίζεται δυστυχώς ως Αρμαγεδδών, από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να  έχει κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, ο οποίος απωθεί έτσι τη μοναδική οδό σωτηρίας του.
Μια αντιμνημονιακή  πορεία, παρότι θα μπορούσε να ενδυθεί διαφορετικές μορφές,  ο βασικός ωστόσο κορμός της, με τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν  αναγκαστικά ένας και μοναδικός: δηλαδή θα απαιτούσε   διακοπή της συνύπαρξης  της Ελλάδας με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Παρότι το ευρώ, αλλά και η συμμετοχή μας στην ΕΕ έχει να επιδείξει απείρως περισσότερα αρνητικά παρά θετικά  αποτελέσματα , το γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενο μέλους της ΟΝΕ που αποχώρησε  από αυτήν, σε συνδυασμό και με τον συστηματικό αποκλεισμό αυτής της λύσης από κάθε επίσημη και σοβαρή συζήτηση, δικαιολογεί τη φοβία του μεγαλυτέρου τμήματος του ελληνικού λαού. Έτσι, με τη βοήθεια εντελώς αβάσιμων επιχειρημάτων, έχει ωστόσο πειστεί η πλειοψηφία των Ελλήνων , ότι η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα θα καταλήξει σε καταστάσεις  τραγικότερες από τις παρούσες, και γι' αυτό εξαναγκάζεται να  υπομένει  αδιανόητα μαρτύρια.
Σε πείσμα της, ουσιαστικά, απαγορευμένης συζήτησης, γύρω από τη λύση μιας νέας δραχμής, καθώς  και της εκτόξευσης φαιδρών κατηγοριών εναντίον των "δραχμιστών",  έχουν ήδη ωστόσο  δει το φως της δημοσιότητας αρκετά βιβλία και άρθρα με σχέδια μετάβασης σε αυτήν. Από όσο, όμως, μπορώ να γνωρίζω,  οι προτάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν,  πριν ο νέος πλανητάρχης αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ. Δεν ήταν, συνεπώς, δυνατόν να συμπεριληφθούν σε αυτές οι νέες διαστάσεις του ελληνικού προβλήματος. Αυτές θα αποτελέσουν τη βάση μιας  νέας πρότασης εξόδου από την χρόνια  ελληνική κρίση, στην οποία αναφέρεται το ανά χείρας πόνημα. 

ΙΙΙ. Μια νέα πρόταση  μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα

Είναι αναμφισβήτητο ότι η έξοδος από τα μνημόνια και η ρήξη με την ΕΕ, αν και ήταν από την αρχή της κρίσης η μοναδική διέξοδος σωτηρίας της χώρας, συνδέεται ωστόσο με κινδύνους,  το εύρος και η ένταση των οποίων είναι, αρκετά, δύσκολο να εκτιμηθούν εκ των προτέρων.  Η πρότασή μου αποβλέπει, ακριβώς, στον περιορισμό αυτών των κινδύνων, αλλά ταυτόχρονα και στην ενίσχυση  των λογικών προσδοκιών, σχετικά με την επιτυχία της επιχείρησης μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα. Θα αρκεστώ, αναγκαστικά, εδώ, σε μια σύντομη παρουσίαση αυτού του νέου σχεδίου, το οποίο θα εμπλουτίσω  αργότερα με εκτενέστερη ανάλυση. 

Οι βασικές υποθέσεις του σχεδίου είναι, ότι:
*Πρώτον, δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, αν παραμείνει δέσμια του ευρώ και των μνημονίων.
*Δεύτερον, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βασιστεί σε  "ευρωπαϊκές/ γερμανικές προδιαγραφές". Συνεπώς, κάποια μορφή ρήξης με την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη.
*Τρίτον, η Ελλάδα δεν αρνείται να πληρώσει τα χρέη της. Θέτει, ωστόσο, τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- η αποπληρωμή θα γίνει με τη βοήθεια ανάπτυξης και όχι συρρίκνωσης του ΑΕΠ της , όπως συμβαίνει στο διάστημα της τελευταίας οκταετίας,
- θα αφαιρεθούν από αυτήν, οι υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές, 
- θα αφαιρεθεί, ακόμη, το επαχθές και απεχθές τμήμα του χρέους , 
- θα δοθεί επαρκής χρόνος, στην Ελλάδα,  για την ανόρθωση της ρημαγμένης, από τα μνημόνια, οικονομίας της, πριν αρχίσει η αποπληρωμή του χρέους της.
*Τέλος, τέταρτον  και σπουδαιότερο, η παρούσα  πρόταση  βασίζεται στην υπόθεση ότι ορισμένοι στόχοι, βλέψεις και ενδιαφέροντα του νέου πλανητάρχη Donald Trump, που αφορούν στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, και που έχουν σαφώς εξαγγελθεί προεκλογικά, όσο και μετά την ανάληψη της εξουσίας από αυτόν,  συμπίπτουν με ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το πλαίσιο της σωτηρίας της Ελλάδας. 

ΙV. Το σχέδιο μετάβασης

A.  Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα με σύνδεσή του στο $ΗΠΑ
Προτείνεται η σύνδεση της νέας δραχμής (ή όπως ονομάσουμε το εθνικό μας νόμισμα) με το $ ΗΠΑ. Η σύνδεση αυτή θα προστατεύσει το νέο (και οπωσδήποτε ασθενές, στην αρχή) νόμισμα από τα κοράκια της διεθνούς κερδοσκοπίας, αλλά και από ανεξέλεγκτη υποτίμησή του, καθώς και από ανεξέλεγκτο πληθωρισμό στο εσωτερικό της χώρας. Ο καθορισμός της συναλλαγματικής ισοτιμίας της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ, που είναι ίσως η δυσκολότερη  απόφαση, λόγω των  επιπτώσεών της σε σωρεία δεικτών της πραγματικής οικονομίας , όπως και των συναλλαγών της με το εξωτερικό, θα πρέπει να γίνει με πολλή περίσκεψη. Αυτή η ισοτιμία θα πρέπει  να ενσωματώσει κάποιο βαθμό ηθελημένης, αλλά ταυτόχρονα και περιορισμένης υποτίμησης, με την ελπίδα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.  Σχετικά με τον στόχο αυτό, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πολύ περιορισμένη εμβέλεια που αναμένεται αυτός να έχει, πρώτον επειδή η ελληνική οικονομία έχει ήδη υποστεί μια, θα τολμούσα να χαρακτηρίσω, βάρβαρη εσωτερική υποτίμηση, που κατέληξε σε αρνητικό και όχι θετικό αποτέλεσμα,  δεύτερον επειδή οι ιδιαιτερότητες των ελαστικοτήτων εισαγωγών και εξαγωγών της Ελλάδας δεν εξασφαλίζουν, γενικώς, επιτυχία στις υποτιμήσεις της εξωτερικής αξίας της δραχμής , αλλά και τρίτον επειδή η καταστραμμένη, από τα μνημόνια, παραγωγική βάση της χώρας χρειάζεται χρόνο και μαζικές επενδύσεις, προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι περιεχόμενο οι συζητήσεις περί ανταγωνιστικότητάς της.  Θα έλεγα, εντελώς, ενδεικτικά, και με την επιφύλαξη πρόσθετης μελέτης του προβλήματος, να καθοριζόταν η νέα συναλλαγματική ισοτιμία σε 15 νέες δραχμές=1$ . Με τη λύση αυτή, και εφόσον θα καταστεί αποδεκτή από τις ΗΠΑ, εξουδετερώνονται οι (υποβολιμαίοι)  φόβοι της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού , ότι "θα πεθάνουμε από την πείνα, το κρύο και την έλλειψη βασικών φαρμάκων".

Β. Οι κίνδυνοι της πρότασης και η αντιμετώπισή τους
α) Οι διακυμάνσεις της εξωτερικής αξίας του $ΗΠΑ
Ο πρωταρχικός κίνδυνος που θα  πρέπει να αντιμετωπιστεί  με την προτεινόμενη λύση της σύνδεσης  της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ είναι, οι πιθανές διακυμάνσεις  της εξωτερικής αξίας του $ΗΠΑ, έναντι των λοιπών νομισμάτων της υφηλίου . Η Ελλάδα, θα μπορούσε να προστατευθεί από τις διακυμάνσεις αυτές, χάρη στην ad hoc εφαρμογή δασμών ή επιδοτήσεων (ή και των δύο), για τα εισαγόμενα και εξαγόμενα προϊόντα της, με στόχο την, όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, εξουδετέρωση των επιπτώσεων αυτών των διακυμάνσεων  επί της τιμής τους. Η υποχώρηση της παγκοσμιοποίησης, όπως εξαγγέλθηκε από τον νέο πλανητάρχη, αλλά και όπως άρχισε ήδη να εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, στην Αμερική, ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή προστατευτικών μέτρων, ιδιαίτερα για την περίπτωση της δραματικής ελληνικής οικονομίας. Να προσθέσω, εδώ, ότι στην περίπτωση υλοποίησης αυτής της λύσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παροχή βοήθειας από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, που να εμπίπτει σε γενικότερο πλέγμα αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων της, και όχι αποκλειστικά οικονομικών. Και τούτο, όχι με βάση ότι ο  νέος πλανητάρχης και το επιτελείο του είναι "φιλέλληνες", υπόθεση που δεν ισχύει στις διεθνείς σχέσεις, αλλά με βάση την υπόθεση, στην οποία έκανα ήδη αναφορά παραπάνω, ότι δηλαδή ορισμένοι στόχοι του νέου πλανητάρχη συμπίπτουν με τους ελληνικούς. 

β) Η Ελλάδα θα γίνει "προτεκτοράτο" των ΗΠΑ;
Δυστυχώς, (και είναι ανάγκη να βλέπει κανείς την πραγματικότητα) η παρουσία των όποιων  "μεγάλων δυνάμεων", είναι πάντα μαζί μας, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Ασφαλώς, δεν είναι ο ενδεδειγμένος χώρος στα πλαίσια αυτού του πονήματος, να εξετάσουμε το αν θα ήταν εφικτή μια διαφορετική διαδρομή για τη μικρή και ευάλωτη πατρίδα μας. Ωστόσο, αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή, για την Ελλάδα, δεν είναι η αναζήτηση λύσεων, που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως "πολυτελείς", στην παρούσα συγκυρία, αλλά η ίδια η επιβίωσή της ως Έθνος. Γι' αυτό, και ως Ελληνίδα που αγωνιώ για τη διατήρηση των ελληνικών συνόρων, της θρησκείας, της ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού της πατρίδας μου,   πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναζητεί κάθε φορά εκείνη την "ομπρέλα", που υπόσχεται να την προστατεύσει καλύτερα από την καταιγίδα, και φυσικά η "ομπρέλα"  αυτή δεν μπορεί να είναι πάντοτε η ίδια. Και, στο σημείο αυτό, να ανασκευάσω τη δήλωση του νέου πλανητάρχη: "Η Αμερική πριν από όλα" σε "Η Ελλάδα πριν από όλα".

γ) Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και δεν είναι νοητό να την εγκαταλείψει(;)

  Η "ευρωπαϊκή πορεία", που νυχθημερόν επικαλούνται οι άρχοντες του τόπου μας, της τελευταίας οκταετίας, ήταν μια θαυμάσια ιδέα, που όμως δυστυχώς εκφυλλίστηκε στην πράξη. Η πραγματικότητα, σε αντίθεση με  την ωραιοποιημένη εικόνα της,  που επιμένουν να  βλέπουν  οι μνημονιακοί, είναι ότι με την επιβολή της αέναης λιτότητας η ΕΕ, εκτός από την Ελλάδα, κατέστρεψε και τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά  και  καθήλωσε σε χρόνια στασιμότητα  ολόκληρη την Ευρώπη, με μοναδική τροπαιούχα  τη Γερμανία. Συνεπώς, έστω και αν η Ελλάδα θυσιαστεί για ακόμη μια φορά για να σώσει το ευρώ , το πιθανότερο είναι ότι  η θυσία της, σε βάθος χρόνου, θα αποδειχθεί χωρίς περιεχόμενο.  
         Αναζητώντας την αμερικανική προστασία, τώρα, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διασωθεί την ύστατη ώρα, από την πλήρη εξαθλίωση και την απώλεια και του τελευταίου ίχνους της  εθνικής της κυριαρχίας,   από τα απάνθρωπα προγράμματα, που της επέβαλαν οι εταίροι/δανειστές της, επί οκτώ χρόνια. Ασφαλώς, υπάρχουν και προς αυτήν την κατεύθυνση  κίνδυνοι, δεδομένου ότι η αμερικανική προστασία θα απαιτήσει κάποια ανταλλάγματα.  Η ιδανική, βέβαια, λύση θα ήταν η ρήξη με την ΕΕ και στη συνέχεια η ανεξάρτητη πορεία της Ελλάδας. Είθε να το μπορούσαμε!  Αλλά, ως τότε, ας συγκρίνουμε  τις συνέπειες της  συμπεριφοράς των οκτώ τελευταίων ετών της ΕΕ προς την Ελλάδα, που κυριολεκτικά μας εξόντωσαν, και αυτές που αναμένουμε  από την  Αμερική, και που έχουμε βάσιμες ελπίδες, ότι θα είναι λιγότερο δραματικές. Τελικά, αυτό που επιζητούμε  είναι η δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος, συμβατού με τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα αυτό, στη συνέχεια,  να εκτελείται με την υποστήριξη  εθνικού νομίσματος,  του οποίου η ποσότητα  κυκλοφορίας θα αποφασίζεται με βάση τις εκάστοτε  ανάγκες της οικονομίας, και δεν θα της δανείζεται με το σταγονόμετρο, από την ΕΚΤ, όπως συμβαίνει με το ευρώ.   
Να προσθέσω και ότι είναι, αλλά δεν εκλαμβάνεται ως αυταπόδεικτο. Ότι, δηλαδή, ουδείς μπορεί να μας εκδιώξει από την ευρύτερη  πατρίδα μας την Ευρώπη, που άλλωστε θεμελιώθηκε με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι δικοί μας πρόγονοι. Συνεπώς, δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη,, αλλά απλώς αποχωρούμε από την ΟΝΕ, που δυστυχώς εδραιώθηκε σε ένα  εκ γενετής άρρωστο νόμισμα, του οποίου η τεχνητή διατήρηση στη ζωή δηλητηριάζει ολόκληρη την γηραιά ήπειρο. Εξάλλου, η πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα διαδεχθεί το ακόμη ριζικότερο BREXIT, που εκείνο απαρνήθηκε την ΕΕ.

δ) Η νέα δραχμή δεν θα είναι "πραγματικό" νόμισμα
 Ένα νόμισμα, που χρειάζεται να συνδεθεί με άλλο ισχυρότερο, προκειμένου  να αποφύγει επικίνδυνους κλυδωνισμούς και αβυσσαλέα  υποτίμηση, δεν είναι "πραγματικό" νόμισμα, με την έννοια ότι η  εξωτερική του αξία δεν προσδιορίζεται στη διεθνή χρηματαγορά από την προσφορά και τη ζήτησή του, αλλά αντιθέτως έχει κλειδωθεί στη σχέση που από την αρχή καθορίζεται με το  περί ου ισχυρό νόμισμα. Για τους λόγους, ωστόσο, που ήδη αναφέρθηκαν στο  εδάφιο IV, θα ήταν πολύ παρακινδυνευμένη η έκθεση της νέα δραχμής, στους  ακόρεστους κερδοσκόπους, που αυθόρμητοι ή, το πιθανότερο, κατευθυνόμενοι,  θα προσπαθούσαν να την  κατασπαράξουν. Η νέα δραχμή, στις αρχές του βίου της θα είναι  ευάλωτη και  αδύναμη, ιδίως και αν έχει επιβαρυνθεί με το μένος της ευρωζώνης, για την εγκατάλειψή της . Το ερώτημα είναι, βέβαια, στο σημείο αυτό,   "για πόσο καιρό η νέα δραχμή θα έχει ανάγκη από την προστασία ενός ισχυρότερου, από την ίδια, νομίσματος". Σπεύδω να τονίσω ότι στη σκέψη μου, το μέτρο της σύνδεσης είναι προσωρινό. Αλλά το πόσο "προσωρινό" θα αποδειχθεί, θα εξαρτηθεί τελικά από τους Έλληνες και τις προσπάθειές τους να ανασύρουν την Ελλάδα από το βούρκο που τώρα την πνίγει. Ας ευχηθούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, και ας πάμε πίσω, και πριν από την κρίση, οπότε η Ελλάδα με την ταπεινή δραχμούλα της κατόρθωνε να έχει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρώπης . 

ε)Το μεγάλο αγκάθι στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου....είναι το δυσκολοαπάντητο ερώτημα: "με ποιούς επικεφαλής θα επιχειρηθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"; Εξυπακούεται πως δεν είναι αυτή νοητή  με τους πολιτικούς  (που εκπροσωπούν σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας), και οι οποίοι  εν ψυχρώ, και με τη στενή συνεργασία των "θεσμών", μετάλλαξαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 28ης  Ιουνίου του 2015, από συντριπτικό ΟΧΙ σε κίβδηλο ΝΑΙ. Απαιτείται  κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα αποφύγω, στο σημείο αυτό, να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αφήνοντάς τες στους συνταγματολόγους.

Γ. Προκαταρκτικές ενέργειες
Πριν από τη σύνδεση της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ θα πρέπει η Ελλάδα να προβεί στις κινήσεις εκείνες, που όφειλαν να έχουν γίνει από το 2010. Δηλαδή, αντί να παρατείνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και άκρως ανώμαλη κατάσταση, με συνεχείς αξιολογήσεις και θανατηφόρες παραχωρήσεις στους θεσμούς, οι οποίες εξευτελίζουν και εξαθλιώνουν την Ελλάδα, σε καθημερινή βάση, η ορθολογική οδός θα ήταν:
*Άρνηση συνέχισης  εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους, που σημαίνει δήλωση επίσημης χρεοκοπίας. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι, στην πραγματικότητα,  χρεοκοπημένη από το 2010, όπως κάθε χώρα που αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της και διατηρείται με τεχνητό, αλλά εξαιρετικά επώδυνο  τρόπο στην επιφάνεια. Δηλαδή, με συνεχή δάνεια, τα οποία εκτός του ότι εξαγοράζονται με αντίτιμο το σύνολο του δημόσιου πλούτου και τον αργό θάνατο του ελληνικού λαού, καταλήγουν επιπλέον στη συνεχή διόγκωση και όχι στην ελάττωση του χρέους. Επιπλέον, η παράλογη εμμονή εμφάνισης ενός χρέους, του ελληνικού, ως δήθεν βιώσιμου, παρότι  ορθώς χαρακτηρίζεται από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα,  ως "εξαιρετικά μη  βιώσιμο",  διαστρεβλώνει επικίνδυνα τον τρόπο αντιμετώπισής του. 
*Καταγγελία των μνημονίων, στο τμήμα που αποδεδειγμένα επιβάλλουν στη χώρα αντισυνταγματικές υποχρεώσεις και απάνθρωπα μέτρα. Αναγκαστικά, η Ελλάδα θα οδηγηθεί   στα διεθνή δικαστήρια, αλλά ώσπου να εκδοθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις τους, με βάση λογικές προβλέψεις, η οικονομία θα έχει στηθεί στα πόδια της και θα μπορεί να αρχίσει την αποπληρωμή των χρεών της, με τη βοήθεια της ανάπτυξης και όχι, όπως συμβαίνει την τελευταία οκταετία, της αφαίμαξης  του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
*Μετατροπή του χρέους, από  ευρώ  στο εθνικό μας νόμισμα.


Δ. Τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος
Στις συζητήσεις για μια πιθανή επάνοδο της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα, ακούγονται συχνά δύο φράσεις: "Τι θα σου κάνει το νόμισμα; Τίποτε!" και "Τι ευρώ, τι δραχμή, το ίδιο είναι". Πρόκειται, φυσικά, για δηλώσεις που μαρτυρούν πλήρη άγνοια των τεραστίων δυνατοτήτων ενός εθνικού νομίσματος, έστω και ασθενούς. 
Η σπουδαιότητα του χρήματος έγκειται στο γεγονός ότι από την ποσότητά του εξαρτάται η ένταση της οικονομικής δραστηριότητας, ο ρυθμός ανάπτυξης και ο όγκος της απασχόλησης. Είναι, συνεπώς, σαφές ότι η ισχύς ανήκει σε αυτούς που δημιουργούν το χρήμα και σε αυτούς που το ελέγχουν. Το χρήμα είναι δύναμις. Αυτή η πραγματικότητα έγινε συνειδητή από πολύ νωρίς στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας. Ο σχηματισμός των επί μέρους εθνικών οικονομιών, στον 19ο αιώνα, άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των εθνικών νομισμάτων, μέσω των οποίων δημιούργησαν τις εθνικές αγορές τους, επέλεξαν την νομισματική και οικονομική πολιτική που προωθούσε τους εκάστοτε στόχους τους και  εδραίωσαν την εθνική τους κυριαρχία, τμήμα της οποίας, οι ευρωπαϊκές οικονομίες απώλεσαν  με τη δημιουργία της Ευρωζώνης. Οι τράπεζες, όπως είναι γνωστό,  δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός με δανεισμό, μεταφορά χρηματικών ποσών, αγορά ομολόγων κ.ά.

V. Υποστήριξη του σχεδίου επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα από πρόγραμμα ανάπτυξης

Παρότι το εθνικό νόμισμα είναι ισχυρότατο πλεονέκτημα για τη χώρα που το διαθέτει, εφόσον, μέσω αυτού είναι δυνατή η απόφαση και εκτέλεση μακροοικονομικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαιτερότητες της κάθε οικονομίας, δεν είναι όμως αρκετό  για να επαναφέρει την καταστραμμένη ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Γι' αυτό, απαιτείται η παράλληλη κατάρτιση ενός σοβαρού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο να στοχοποιεί τις ιδιαίτερες δυνατότητες της οικονομίας, να  υποδεικνύει την προτεραιότητα  επιλογής εκείνων των δραστηριοτήτων και κλάδων με τις περισσότερες και ταχύτερες  κάθετες και οριζόντιες διασυνδέσεις, να αναδεικνύει τις πηγές αυτάρκειας που, για τον πρώτο καιρό θα πρέπει να ενισχυθούν κ.ο.κ.
Με τηλεγραφική συντομία  οι βασικές κατευθύνσεις του πρώτου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας,  προτείνω να έχουν τις ακόλουθες κεντρικές κατευθύνσεις :
*Το κέντρο της έναρξης των αναπτυξιακών προσπαθειών της Ελλάδας, μετά τη σύνδεση  της νέας δραχμής με το $ΗΠΑ θα είναι, αναμφίβολα ο πρωτογενής τομέας, για να εξασφαλιστεί έτσι η τροφοδοσία του λαού. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να επιλέξουν γεωργικές εργασίες και νέοι, να αναβιώσουν οι παραδοσιακές και επιτυχημένες καλλιέργειες, που απενεργοποιήθηκαν από την ΚΑΠ  και να ενσωματωθεί σε αυτές η στο μεταξύ νέα τεχνολογία. Παράλληλα και στη συνέχεια, θα ενθαρρυνθεί με κατάλληλα κίνητρα,  παροχή δανείων και όπου χρειάζεται και εξασφάλιση know how, η επάνοδος στη ζωή όλων εκείνων των δραστηριοτήτων, που διέθετε η Ελλάδα πριν από την κρίση, και των οποίων η συμβολή στο ΑΕΠ ελαχιστοποιήθηκε, εξαιτίας του στραγγαλιστικού προγράμματος, που επιβλήθηκε από τους δανειστές.
*Θα επιλεγούν, κατά προτίμηση, κλάδοι και δραστηριότητες έντασης εργασίας, ώστε να απορροφηθεί σταδιακά και όσο γίνεται πιο γρήγορα, η τεραστίων διαστάσεων ανεργία, που άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο ανέργων. Παράλληλα, και με στόχο την ενθάρρυνση της ζήτησης για κατανάλωση, επιβάλλεται να επιχειρηθεί, μέσω της προοδευτικής φορολογίας, αλλά και της αύξησης των χαμηλών μισθών και συντάξεων, αναδιανομή του εισοδήματος. Και τούτο, όχι μόνο για λόγους καθαρά κοινωνικούς, δεδομένου ότι η Ελλάδα ανήκει στους πρωταθλητές της ανισότητας κατανομής του εισοδήματος, στην Ευρώπη, αλλά και για λόγους  οικονομικούς.  Πράγματι, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ανισότητες στην κατανομή του εισοδήματος, επιβραδύνουν την ανάπτυξη. 
*Η ελπίδα προσέλκυσης ξένων επενδυτών, σε μια οικονομία που αργοπεθαίνει, όπως δυστυχώς είναι η ελληνική, αποτελεί καθαρή ουτοπία. Μια τέτοια οικονομία, όπως άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα, προσελκύει αποκλειστικά και μόνο κερδοσκόπους, οι οποίοι επιδιώκουν να αποκτήσουν το δημόσιο πλούτο της, έναντι πινακίου φακής. 
Προκειμένου, ακριβώς, να ενθαρρυνθούν πραγματικοί ξένοι επενδυτές, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, να προβούν σε παραγωγικές (και όχι κερδοσκοπικές) επενδύσεις, το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση οφείλει να γίνει από τον δημόσιο τομέα, με τη διενέργεια μαζικών δημόσιων επενδύσεων. Οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστιες, αφού τα νοσοκομεία στερούνται ακόμη και γάζες, η παιδία σε όλες τις βαθμίδες χωλαίνει σημαντικά, η δημόσια διοίκηση χρειάζεται γενική αναθεώρηση των βάσεων λειτουργίας της. 
*Για την υλοποίηση όσων αναφέρονται ήδη παραπάνω, αλλά και  πολλών άλλων που  έχουν παραλειφθεί στη σύντομη αυτή έκθεση, θα χρειαστούν περισσότερα από 120 δισ.(προς το παρόν, ας αναφερθούμε σε ευρώ). Από που θα βρεθούν; Από το νομισματοκοπείο, σταδιακά (παρότι, τα αποτελέσματα σε ρυθμούς ανάπτυξης  θα ήταν ταχύτερα, αν μπορούσε να ριχθεί  το σύνολό τους στην οικονομία), για να μην τροφοδοτηθεί ανεπιθύμητος πληθωρισμός, θα  ενισχύεται σταδιακά η οικονομία με πρόσθετη αγοραστική δύναμη, η οποία    στον επόμενο χρόνο θα ισορροπεί με ισοδύναμη αύξηση της παραγωγής. Η διαδικασία αυτή θα συμπέσει με ηθελημένο πληθωρισμό της τάξης του 6-7%, απολύτως ελεγχόμενου και απαραίτητου, μια και  δεν υπάρχει χώρα που να αναπτύχθηκε στο παρελθόν, χωρίς η ανάπτυξη να είχε  ενισχυθεί από κάποιο βαθμό πληθωρισμού.
*Στις συναλλαγές της με το εξωτερικό, τέλος, η Ελλάδα θα επιβάλλει προστατευτικά μέτρα, που θα επιτρέψουν στις εθνικές της δραστηριότητες να καταστούν ανταγωνιστικές. Ειδικότερα, η χώρα θα εισάγει ότι μπορεί να πληρώσει με τις εξαγωγές της, και εξυπακούεται ότι θα περιορίσει γι' αυτό στο ελάχιστο τις εισαγωγές πολυτελών αγαθών, προκειμένου να εξασφαλίσει επάρκεια στα απαραίτητα.

Συμπέρασμα

Παρότι η οικονομία βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο, διαθέτει ωστόσο τεράστιες δυνατότητες ταχύτατης ανάπτυξης, αν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες σχετικές προϋποθέσεις. Δηλαδή, άμεση λήξη του αυτοκτονικού προγράμματος της τελευταίας οκταετίας, παρεμπόδιση του ξεπουλήματος ολόκληρης της Ελλάδας, απομάκρυνση από το λειτουργικό πεδίο των πολιτικών, που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό, και τροφοδότηση, με άφθονο χρήμα, της αναπτυξιακής προσπάθειας. Για όλα αυτά, που θα έσωζαν την Ελλάδα, έστω και την τελευταία στιγμή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση της νέας  δραχμής με το $ΗΠΑ. Απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή, είναι η συναίνεση του Donald Trump. 
             Όπως υποστηρίχθηκε ήδη στην αρχή αυτής της πρότασης σωτηρίας της Ελλάδας, οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι σαφώς θετικές (παρότι αφορούν έμμεσα και όχι άμεσα το ελληνικό πρόβλημα). Εξάλλου, από πρώτη ματιά, η σύνδεση δραχμής με $ΗΠΑ δεν φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα για την Αμερική. Αντιθέτως, διευρύνει την διεθνή εμβέλεια  του αμερικανικού νομίσματος. Και όσο και αν είναι μικροσκοπική η Ελλάδα, η πιθανή διάσωσή της από, διαφορετικά, βέβαιη καταστροφή, θα προστεθεί στο ενεργητικό του νέου πλανητάρχη με άστρο απείρως μεγαλύτερο και πιο λαμπερό, από τη γεωγραφική κουκίδα  με την οποία εμφανίζεται η  Ελλάδα, στον παγκόσμιο χάρτη.
22 σχόλια:

 1. Η Ανω Αντίληψη είναι καθαρή Λακέδικη !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάζω Σήμερα 4/4/17 τα της "Απολογίας" του Νταΐζεμπλούμ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά 2 τεινά α) η ανικανότητα της πολιτικής ερμηνείας σε συνάρτηση με την μη γνώση της γερμανικής γλώσσας β) η μη γνώση της επιστημονικής άνάλυσης της γλώσσας των Αφεντικών μας σε συνάρτηση με την εσκεμμένη παραπλάνηση και παραποίηση!

  Στο Διαταύτα:

  Η δήλωση της "απολογίας" του δείχνει το όλο μέγεθος,εύρος, βάθος και ύψος της Ελιτοφασιστικοναζιστικής του θεώρεισης! Είναι ακόμη χειρότερο από την ταύτιση και εξίσωση του "ποτά και πουτάνες"! Είναι αξιοπερίεργο αλλά η πραγματικότητα ότι οι μεταφραστές (δεν μπορούν και δεν είναι ικανοί να μεταφράζουν και να ερμηνεύσουν πολιτικές κοινονικοπολιτικές ορολογίες!) τα ΜΜΕ και οι Κρατούντες Ελέω των Αποικιοκρατών πάνε χέρι-χέρι!

  Εμείς δεν θα Σας δώσουμε χέρι βοηθείας! Μόνο ένα Σας λέμε ότι η "απολογία" του είναι ακόμη πιο υβριστική προσβλητική και δείχνει το πραγματικό του Είναι/Αντίληψη/Θεώρηση!

  Εμείς Δεν έχουμε απαίτηση να τα καταλάβετε Αυτά, διότι Σας θεωρούμε Ανίκανους! Τα διατυπώνουμαι για την Ιστορία των Πραγμάτων (άλλωστε το ότι η Χώρα Μας έφτασε εδώ που Είναι το Χρωστά Ανέκαθεν στους Ανίκανους!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΕΜΑ: ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ" και Το Φώς/Φωτιά στις Καρδιές Των Ελληνων!

  Σήμερα λένε για το Αγιο Φώς! Αύριο θα πούνε και για το Φώς/Φωτιά του Προμήθεια!
  Την ξέρουμε την Αυτή Ανθελληνική Αντίληψη! Λίγδες Λακέδες Λινάτσες ! Εμετική Ξενόφερτη Επέλαση σε όλους τους τομείς της Ελληνικής Κοινωνίας του Ελληνικού Λαού! Φυσικό Επακόλουθο μιας Επαπειλούμενης Εθνικής Προδοσίας και Σαυτόν τον Τομέα! Το ότι το ΚαπιταλοΙμπεριαλιστικό Σύστημα δρά παράλληλα και Ανθελληνικά, τόσο με την Ξενόφερτη Ανθελληνική Ναζιζοφασιστική Αντίληψη στην Χώρα Μας, όσο και με Δημιουργείματα "ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ", ΑΥΤΟ το Ξέρουμε το Γνωρίζουμε με το Πρώτο Γάλα Μας και με το Πρώτο Φύσημα Μας Αναπνοή Μας Σαυτόν το Ελληνικό Ουρανό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε παιδιά τί ψάχνεται; Πολιτική Ανάλυση, Αιτιολογία;
  Αυτοί όλοι Τους Είναι Λακέδες! Αχαροι Αμοιροι Αψυχοι Ανοργασμικοί!
  Επιτελούν το Έργο τους, όπως οι χθεσινοί οι προχθεσινή κ.ο.κ.!
  Ο Ρόλος Του Λακέ δεν έχει ποτέ αλλάξει εδώ και εκατονταετίες!
  Μόνο που στην Χώρα μας οι Λακέδες τα δείχνουν ΌΛΑ 110%!
  Πρέπει να καταλάβουμε Καλά, ότι η Χώρα Μας Είναι Ανέκαθεν Αποικιοκρατούμενη με τους ποίο Αριστους Λακέδες! Του Διαβόλου Κέρατα!

  Μην περιμένετε τίποτα από δαύτους!
  Βλέπουν το Ελληνικό Λαό σαν Αριθμούς σαν Νούμερα Χρηματηστηριακά! Αυτοί όλοι τους είναι τουλάχιστον για μπάτσες! Λάσπη κάναν την Ζωή μας Λάσπες να Τους κάνουμε!

  Στήσιμο Στο Σύνταγμα Φτύσιμο και Μπάτσες! Σε Όλους Αναδρομικά!
  Και Παράλληλα κτυπάμε Όλες Της Αποικιοκράτες Δομές και Ιδιαίτερα Τους Αποικιοκράτες Ανελέητα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση σας:

  Ο Μετρ του παγκοσμίου χορευτικού και τραγουδοποιού Νεοεποχητικου κουαρτέτου και της ΜΚΟ "ΠΡΑΤΤΤΤΤΩ" Είναι γέννημα θρέμμα του εκδοτικού οίκου .............. Της ....."Βλάχου" !!! Αυτοι του ετοίμασαν την λαμπρή καριέρα του στο πιο βρώμικο Υπουργείο της Χώρας μας, ΣΤΟ ... ΥΠΕΧ!!!

  Και ωωωωωωωωωωω τι σύμπτωση! Εμείς ανέκαθεν θεωρούμε το πιο βρώμικο ανθελληνικό προδωτικο άτιμο προστυχο και χίλια μύρια κακά της Χώρας μας, το ΥΠΕΧ!
  Και όσοι το υπηρέτησαν πρόδωσαν! Συγνώμη αλλα ακόμη και ο Σεφέρης Μας! Και όταν το κατάλαβε λόγω της Αμερικανικής Χούντας είπε το Περίφημο "Εγώ Σιωπο"! Αργά Σεφέρη το κατάλαβες, αλλά το καταλαβες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θεωρούμε καλοπροαίρετη την προσπάθεια σου για ... Εξαγωγή Συμπερασμάτων! Αλλά Άστοχη και Ανούσια! Διότι τόσο εσείς όσο και άλλοι διάφοροι (θεωρούμε εξ αρχής ολους καλοπροαίρετος, αλλά τους ελέγχουμε με την Διαφορικη Αφαιρετική Λογική) αναμασατε της Επικεφαλίδες Των Πολιτικών Επιστημονικών Ολοκληρωμένων Στρατηγικών Αναλύσεων ΜΑΣ! Και το βλέπουμε αυτό το αναμασημα των Επικεφαλίδων στο οτι Δεν Κανει Κανεις Παραδοχή το Πραγματικό το Αληθινό Ζητούμενο της Υπόστασης του Ελληνικού Κράτους!
  Περιγράφεται ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ! ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΜΗΣ!!! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!

  Και κρυβωσασται ΟΛΟΙ ΣΑΣ μέσα σε Αφηρημένους Αριθμους, Αφηρημένα Νούμερα που όλα προέρχονται από εικονικές μεταβλητές, για να Δικαιολογείται στο Διενεκες την .. Ύπαρξη Σας! Στην ουσία Πασχεται από Μια Αφηρημένη Αδιαφορία! Αυτό Είναι μια Μορφή Αρρώστιας τόσο σε Κοινωνικό (Σύνολο) όσο και σε Ατομικό Επίπεδο, την οποία Σας Έχουν Συνειδητά και Ασυνείδητα Επιβάλλει το Καπιταλιστικό Απάνθρωπο ΠολιτικοΟικονομικό Σύστημα!!!

  Φιλέ μου, τόσο Εσύ όσο και Άλλοι .... Φοβάστε !!!��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι Σκουζεις ρεεεε; Πρωί-Πρωί και με τέτοιες μέρες κατάνυξης και περισυλλογής;;!!

  Ρε ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ "Ο Alex" ξέρεις τι θυμίζεις εσύ και το καλοπαιδο ο Κυριάκος;;

  Τον Καλό και τον Κακό Μπάτσο στο Κρατητήριο/Φυλακή στο ... Κατάστημα "Ελλάς"! Και προσποιείται και προσπαθείτε τον Υπόδικο/Κρατούμενο με το ΟνοματοΕπιθετο: Ελληνικό Λαό να του Αλλάξετε τα Φώτα ή καλύτερα να του σβησετε τα Φώτα! Να τον στείλετε στον δρόμο στην Οδο.....Αβύσσου!
  Να τον Εκμηδενισεται!

  Αυτός Είναι ο ρόλος που Σας βαλαν Ολους να παίζεται! Μονο που Αυτό Είναι Παιχνίδι Θανάτου!!!

  Η ερώτηση όμως παραμένει: Ποιός Είναι απο Εσάς τους Δύο ο Καλός και ποιος ο Κακός Μπάτσος;;;

  Διότι τους Θαλαμοφυλακες τους Σκοπούς τους Φυλακές και τους Αλλους Διαχειριστές του Κρατητηριου/Καταστήματος "Ελλάς" τους έχουμε εντοπίσει και ξέρουμε και γνωρίζουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  (Ας ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ)

  Οι "Εταιρεία" Starbucks σε όλη την Ευρώπη κάνει Δισεκατομμύρια Τσίρο και έχει Δισεκατομμύρια Κέρδος!

  Μάλιστα στην Ο.Δ.Γερμανίας εδώ και σχεδόν Δέκα (10) Χρόνια δεν πλερώνει ούτε ... ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣ!!! Και ΑΥΤΟ βάσει Φοροτεχνικών Νόμων!!!

  Οι Νόμοι Αυτοί ΙΣΧΥΟΥΝ και για άλλες "Εταιρείες"!

  Οι Νόμοι Αυτοί "Φτιάχτηκαν" επί Πρωθυπουργίας του ... Juncker στο Λουξεμβούργο!!! Γιαυτό τον κάναν ΥΣΤΕΡΑ τον Juncker και ... Αυτό που Είναι σήμερα στην Ε.Ε.!!!

  Και η ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:

  Εαν η "Εταιρεία" Starbucks ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ... Ο.Δ.Γερμανίας (Νόμιμα) πληρώνει στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

  Και μιλάνε ΟΛΕΣ Αυτές οι Κοπριες για τον Ελληνικό Λαό;;;

  Και μιλά η Νεκροφιλία Juncker ο Μασάζ men του Alex για ... Χρέος Του Ελληνικού Λαού; Της Χώρας ΜΑΣ;;;

  Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


  Στο ΠΥΡ το Εξώτερων ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Και οι Εντός και οι Εκτός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Προς κάποιον ... Κώστα Ζαχαριάδη κάποιας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε Αποικιοκρατικό Κοινοβούλιο!

  Φίλε μου καλέ!!!

  .... Και όμως κύριε Ζαχαριάδη ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!
  Η Χώρα είναι σε μια ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ! Προσωρινή ναι μεν από το 21 αλλά τώρα μπήκε σε μια ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ (Black Hole) λένε οι Επιστήμονες της Αεροδιαστημικής και ΑστροΦυσικης! Είμαι Σίγουρος ότι τέτοιες έννοιες "Αεροδιαστημική" και "Αστροφυσικής" είναι Άγνωστες Επιστημονικές Έννοιες για Εσάς! Διότι Ζειτε σε μια Αποικιοκρατουμενη Χώρα! Παρόλαυτά δεν σας δίνουμε Συγχωροχάρτι! Η Έλλειψη που έχετε σας φέρανε και σας κάναν σφουγκαροκαθαριστη σε μια ΜΚΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"! Κύριε Ζαχαριάδη! Σας λείπει το ΠΑΘΟΣ! Ξέρετε τι Είναι Πάθος για Το " ΕΜΕΙΣ";; Αλλά Πρώτα Γνώρισε Το "ΕΓΩ"!!! Ρώτησε ρε φίλε Τους Εκτελεσμένους! Ρώτησε ρε φίλε Τους Βασανισμενους! Ρώτησε ρε φίλε Τους Φυλακισμένους! Ρωτησε ρε φίλε Τους Αδικημένους! Φοβασε να ρωτήσεις;;;!!! Φοβασε να το μάθεις;;;!!! Οποίος φοβάται δεν έχει Το Αγιο Φως μέσα Του! ΔΕΝ Έχει Φως! Είναι Σε Σκοτοδίνη! Είναι Σε Σκότος ΟΔΥΝΗΡΟ!!!

  Αλλά Τί Φθορά Για Εμάς να χάνουμε τον μη Υπάρχοντα Χρόνο και να " μιλάμε" με Έναν Σφουγγοροκαθαριστη μιας Κυβερνητικής Αριστερής Χρηματιζουμενης Οργάνωσης Ξένων Συμφερόντων (ΜΚΟ)!!! Φίλε Ζαχαριάδη! Εχεις τον Ίδιο Εργοδότη όπως η ..... Χρυσή Αυγή!!!

  Και Όταν Έρθει Η Πιο Μεγάλη Ωρα (που είναι τώρα) Δεν θα Σε Λυπηθω!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αναφορικά το Άρθρο σας κάτι ΔΕΝ προσεξατε!

  Οτι ο Κύριος Αυτός Α&Τ έχει Όλα τα χαρακτηριστικά και ιδιότητες ενός CEO μιας ΜΚΟ με την επωνυμία "Αριστερά Ξένων ΤραπεζικοΜετοχικων Ομολογιών Διεθνών Συμφερόντων"! Με έδρα την Νέα Υόρκη κεντρικό παράρτημα στο Λονδίνο και το Υποκατάστημα Athen/Greece!

  Ο Σαμαράς και τα " Αλλά" γλοιώδη όπως π.χ. και τα "Αλλά" ... Καλοπαιδα Κυριάκος καί καί καί έχουν απευθείας Σύνδεση με τα κεντρικά γραφεία Ν.Υ. και Λονδίνου! Του Κανακάρη μας του έφτιαξαν μια ΜΚΟ στα ...Μέτρα του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ρε παιδιά μην ζητείται δικαιολογία στις ... Ψευδαισθήσεις!!!

  Αυτοί ούλοι δεν έχουν Θεό παρά μόνο τον Μαμωνα!

  Όπως φοράν την Εβραϊκή Κόπα/Κιπα έτσι κρατούν και το κερί τής Ανάστασης!!!

  Είναι με Όλες τής Θρησκείες! Όπως οι .... Εξωγήινοι!!!

  Όσο αναφορά τά ανώτερα καί ανώτατα ιερατεία τής Εκκλησίας τής Ελλάδος και Αυτοί στόν Μαμωνικο ... Κόλπο είναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μακάρι να είταν η αποτυχημένη Πρόσφατη Πυραυλική Προσπάθεια της Λαϊκής Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας τεχνικής μόνο φύσεως και όχι Αμερικανική Ηλεκτρονική Επέμβαση/Παρέμβαση!!!

  Μακάρι λέμε! Μακάρι και ξανά Μακάρι.....!  Συμπλήρωμα: Διότι θα δηλωθούν εφόσον σηκωθουν οι Έλληνες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στόν πόλεμο τής Κορέας! Μόνο Τώρα θα ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! Κατάλαβαν το Λάθος Τους!!!

  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

  ΨΩΜΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΤΩ Η ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΚΕΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

  ΔΕΝ ΞΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
  (Ας ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ)

  Οι "Εταιρεία" Starbucks σε όλη την Ευρώπη κάνει Δισεκατομμύρια Τσίρο και έχει Δισεκατομμύρια Κέρδος!

  Μάλιστα στην Ο.Δ.Γερμανίας εδώ και σχεδόν Δέκα (10) Χρόνια δεν πλερώνει ούτε ... ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣ!!! Και ΑΥΤΟ βάσει Φοροτεχνικών Νόμων!!!

  Οι Νόμοι Αυτοί ΙΣΧΥΟΥΝ και για άλλες "Εταιρείες"!

  Οι Νόμοι Αυτοί "Φτιάχτηκαν" επί Πρωθυπουργίας του ... Juncker στο Λουξεμβούργο!!! Γιαυτό τον κάναν ΥΣΤΕΡΑ τον Juncker και ... Αυτό που Είναι σήμερα στην Ε.Ε.!!!

  Και η ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:

  Εαν η "Εταιρεία" Starbucks ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ... Ο.Δ.Γερμανίας (Νόμιμα) πληρώνει στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

  Και μιλάνε ΟΛΕΣ Αυτές οι Κοπριες για τον Ελληνικό Λαό;;;

  Και μιλά η Νεκροφιλία Juncker ο Μασάζ men του Alex για ... Χρέος Του Ελληνικού Λαού; Της Χώρας ΜΑΣ;;;

  Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


  Στο ΠΥΡ το Εξώτερων ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

  ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Και οι Εντός και οι Εκτός!!!  Υ.Γ. Μήπως καί η Fraport υπάγεται στήν άνω κατηγορία;;; Εμείς θά λέγαμε ΝΑΙ!!! ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΘΕΜΑ:Η Κυβέρνηση καί Αντιπολίτευση της Εθνικής Προδοσίας!

  Σας παραθέτουμε το ΕΠΙΣΗΜΟ ενημερωτικό της Fraport (λόγω χώρου σε 2 part)! Παρακαλούμε τούς Σκυλομαθεις ΤΟΥ ΥΠΕΞ της γλώσσας Fraport να τό μεταφράσουν ΣΩΣΤΑ! Να δώσουν ιδιαίτερα βάρος στους Αριθμούς! Μάλιστα το ποσό τών 1.234 Δισ. Θυμίζει το: Ναχα 1 καί 2 καί 3 καί 4 Παιδιά γιά χάρη του Πειραιά! Η Fraport τα πήρε τα Αεροδρόμια με ίδιο κεφάλαιο .... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ!

  ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ:

  Fraport Greece übernimmt Betrieb von 14 griechischen Flughäfen

  Konzession mit 40-jähriger Laufzeit in Kraft getreten / Konzessionsgebühr von 1,234 Milliarden Euro an griechischen Staat überwiesen / Weitere rund 400 Millionen Euro für Modernisierung und Ausbau der Flughafeninfrastruktur bis 2021 geplant / Schwerpunkt auf Prozessoptimierung und Steigerung der Aufenthaltsqualität / Schulte: „Bisher größte Erweiterung im internationalen Beteiligungs-Portfolio des Konzerns“

  11.04.2017
  FRA/rap – Fraport Greece (ein Tochterunternehmen der Fraport AG, an dem die griechische Copelouzos Group mit 26,6 Prozent beteiligt ist) hat heute offiziell den Betrieb von 14 griechischen Regionalflughäfen übernommen. Mit Inkrafttreten der Konzession, die auf einen Zeitraum von 40 Jahren angelegt ist, übernimmt Fraport Greece die Verantwortung für das Management und die Weiterentwicklung der 14 griechischen Flughäfen, die sich sowohl auf dem Festland als auch auf den besonders bei Urlaubern beliebten griechischen Inseln befinden. Damit einher gehen umfassende Investitionen in die Verkehrsinfrastruktur des Landes, von der insbesondere die für Griechenland wichtige Tourismusbranche profitieren wird. So hat die Fraport AG heute auch die vorgesehene Konzessionsgebühr in Höhe von 1,234 Milliarden Euro an den staatlichen griechischen Privatisierungsfonds HRADF (Hellenic Republic Asset Development Fund) überwiesen – der bislang höchste Betrag, der im Rahmen einer Konzessionsvergabe beim griechischen Privatisierungsfonds eingegangen ist. Neben diesem Einmalbetrag wird Fraport Greece jährlich eine feste Konzessionsabgabe in Höhe von 22,9 Millionen Euro an den griechischen Staat entrichten sowie einen variablen Betrag in Höhe von 28,5 Prozent des jährlich erwirtschafteten operativen Gewinns (EBITDA). Alle 14 Flughäfen bleiben Eigentum des griechischen Staates.

  Der Vorstandsvorsitzende der Fraport AG, Dr. Stefan Schulte, zeigte sich zufrieden über die erfolgreiche Übergabe der 14 griechischen Flughäfen: „Seitdem wir im Jahr 2014 als bevorzugter Bieter für die Konzession der griechischen Regionalflughäfen ausgewählt wurden, haben wir uns mit großem und konsequentem Engagement für dieses zukunftsweisende Projekt eingesetzt. Wir glauben an Griechenland und an sein Potenzial als eines der weltweit attraktivsten Reiseländer. Fraport Greece möchte das Reiseerlebnis der Gäste aus aller Welt kontinuierlich verbessern und wird hierfür an allen 14 Flughafen-Standorten die Infrastruktur modernisieren und ausbauen, Prozesse optimieren sowie geeignete Service- und Shopping-Angebote schaffen. Für Griechenland und seine Bevölkerung ist heute ein großer Tag! Und auch für uns ist der heutige Tag von großer Bedeutung, vollziehen wir mit Fraport Greece doch die bisher größte Erweiterung unseres Flughafen-Portfolios und setzen einen wichtigen Meilenstein beim Ausbau unseres internationalen Beteiligungsgeschäfts.“

  Die Fraport AG erwirtschaftet derzeit mehr als 20 Prozent ihres Jahresumsatzes über ihr internationales Flughafen- und Beteiligungsportfolio, das der Konzern in einem Geschäftsbereich „External Activities & Services“ gebündelt hat. Das Inkrafttreten der Konzession an den griechischen Flughäfen bedeutet für den Fraport-Konzern eine erhebliche Ausweitung seines weltweiten Beteiligungsgeschäfts. Gleichzeitig stärkt der Konzern damit seine internationale Präsenz und macht sich unabhängiger von Entwicklungen in einzelnen Regionen oder Märkten.

  Das Passagiervolumen an den 14 griechischen Flughäfen belief sich im Jahr 2016 auf zusammen 25,3....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση καί Αντιπολίτευση τής Εθνικής Προδοσίας!

  .... Part 2...

  Das Passagiervolumen an den 14 griechischen Flughäfen belief sich im Jahr 2016 auf zusammen 25,3 Millionen Fluggäste, ein Plus von neun Prozent gegenüber dem Vorjahr. Fraport Greece wird in den nächsten vier Jahrzehnten für den operativen Betrieb, das Management und die Weiterentwicklung der Flughäfen verantwortlich sein, und zwar sowohl im Hinblick auf den Aviation- als auch den Non-Aviation-Bereich. Drei der Flughäfen liegen auf dem griechischen Festland, nämlich die Flughäfen von Aktio, Kavala und Thessaloniki, der zweitgrößten Stadt Griechenlands. Die anderen elf Flughäfen befinden sich jeweils auf griechischen Inseln: Kerkyra auf Korfu, Chania auf Kreta, Mytilini auf Lesbos sowie die Insel-Flughäfen von Kefalonia, Kos, Mykonos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos und Zakynthos.

  Auch Fraport-Greece-Geschäftsführer Alexander Zinell hob die Bedeutung der nun in Kraft getretenen Konzession hervor: „Heute beginnt eine neue Ära für die 14 griechischen Regionalflughäfen. Wir haben mit Fraport Greece innerhalb von nur zwölf Monaten eine Flughafenbetreiber­gesellschaft ersten Ranges ins Leben gerufen. Unsere mehr als 500 hochmotivierten Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter arbeiten mit großem Engagement daran, alle 14 Flughäfen fit für die Zukunft zu machen. Dabei werden wir uns an den Bedürfnissen der Passagiere und Airlines orientieren und sicherstellen, dass alle Beteiligten einen Mehrwert davon haben. Die 14 Festland- und Insel-Flughäfen werden ein Wachstumskatalysator für die griechische Tourismusindustrie und andere Wirtschaftszweige des Landes sein. Die Erfahrung zeigt, dass sich gut gemanagte Flughäfen als wahre Wirtschaftsmotoren in ihren jeweiligen Regionen erweisen können. Ausdrücklich bedanken möchte ich mich für die hervorragende Unterstützung, die wir im ganzen Land erfahren haben. Nun freuen wir uns gemeinsam auf die vor uns liegenden Herausforderungen und Chancen.“

  In den Konzessionsverträgen verpflichtet sich Fraport Greece, für die kommenden 48 Monate rund 400 Millionen Euro in die Modernisierung und den Ausbau der Flughafeninfrastruktur an den jeweiligen Standorten zu investieren. Die ersten wichtigen Schritte in diese Richtung sind bereits getan: So beauftrage Fraport Greece unlängst das griechische Bauunternehmen Intrakat mit der Neugestaltung, Erweiterung und dem Neubau von Anlagen an allen 14 Standorten. Dabei sollen an fünf Airports neue Terminalgebäude errichtet werden. Weitere Investitionen sollen in den Folgejahren für Instandhaltungsmaßnahmen sowie für einen nachfrageorientierten Ausbau einzelner Flughäfen getätigt werden.

  Für die langfristige Finanzierung des Gesamtprojekts zum Betrieb der 14 griechischen Flughäfen werden von einem Konsortium führender Finanz- und Kreditinstitute rund 1 Milliarde Euro bereitgestellt. Davon sollen etwa 280,4 Millionen Euro in die Finanzierung von Bauvorhaben an den 14 Flughäfen fließen, während 688 Millionen Euro für die einmalige Konzessionsgebühr an den HRADF-Fonds verwendet werden. Das Eigenkapital von Fraport Greece wurde unlängst auf 650 Millionen Euro erhöht.

  Το ρεζουμε ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ... Τους ... Πλήρωσαν για να τα πάρουν!
  ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ!!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΜΑΘΕΙΣ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΛΟΙ Αποφεύγουν ΕΝΑ και Μοναδικό και Ουσιαστικό Υπάρχων να Θίξουν - ΟΛΟΙ!
  ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ Ασχολούνται με τα Επιφαινόμενα του Βλέπειν!
  ΟΥΔΕΙΣ μπήκε Στην ΟΥΣΙΑ Του Αντικειμένου - Ουδείς (από φόβο ή άγνοια;;)!
  Εμείς ΟΛΟΙ οι Έλληνες ΔΕΝ πιστεύουμε στην Άγνοια Αλλά στόν ΦΟΒΟ!!!
  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ! Διότι η Έννοια "Κατοχή" έχει άλλα τόσο Κρατικά όσο και Κοινωνικοπολιτικά Χαρακτηριστικά!!!

  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ - ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΕΙΑ!!! ΕΧΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!
  (ΟΧΙ από Τους Γερμανούς, διότι οι Γερμανοί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ακόμη και από την Εποχή του ... Όθωνα! Αλλά Από α) Τους Άγγλους/Βρεττανούς και μετέπειτα β) Τους Γιάνγκιδες ΜΑΖΙ με τους Αγγλους, γιαυτό ΑγγλοΑμερικανους! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ!!!) Βλέπε Τα Απτά Ιστορικά Γεγονότα ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ - ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

  Όλα τα Αλλά ΕΙΝΑΙ Δικαιολογίες ένεκα: α) Από ΦΟΒΟ! ή β) Από ΦΟΒΟ!

  Φτούσας!  Υ.Γ. Όλοι Συμφωνείται Μαζί με Εμάς - Πετάξτε Τον ΦΟΒΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Το τι κατάλοιπα κουβαλάει ο κάθε "Αρχηγός" κόμματος ή κράτους είναι Εμφανές τόσο σε "Ξένους " όσο και στους "Δικούς" μας!!! Αυτά τα αρρωστημένα ψυχοφθόρα Σύνδρομα Είμαστε Υποχρεωμένοι να τα Υποστούμε!!! Αυτοί ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΨΕΙΕΣ!!! Ζούνε σε Ένα Αλλο Μοντέλο/Κόσμο!!! Αυτό Είναι και ΜΙΑ ΥΦΉ ΤΟΥ ΚαπιταλοΝαζιστοΦασιστικού Πολυδιάστατου ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!

  Τίποτα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

  Το βλέπουμε από τον Χίτλερ/Γκαίμπελς/Χίμλερ μέχρι τους "Δικούς" μας ΟΛΟΥΣ π.χ. Χούντα Παπαδόπουλος ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ/ΣΗΜΕΡΑ!!! Το Ψυχασθενές Τους, που Είναι Όμοιο και Ταυτόσημο με το Ίδιο Πολιτικοοικονομικό Σύστημα (Καπιταλισμός λέγεται) υπάρχει παντού από την προσωπική Τους Ζωή μέχρι της "Φασιστοδημοκρατικές" τους αποφάσεις! Χρησιμοποιούν Λαϊκές Δημοκρατικές Διαδικασίες για να καλύψουν την Απαξίωση που έχουν για την Ζωή!

  Διότι ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ!!! Είναι Πνεύματα Μιας .... Ανώτερης Τάξης/Επιπέδου!!!

  Χειρίζονται καλά Τον Φόβο Επειδή Φοβούνται!!!! Ζούνε Από Τον Φόβο Μας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το τι κατάλοιπα κουβαλάει ο κάθε "Αρχηγός" κόμματος ή κράτους είναι Εμφανές τόσο σε "Ξένους " όσο και στους "Δικούς" μας!!! Αυτά τα αρρωστημένα ψυχοφθόρα Σύνδρομα Είμαστε Υποχρεωμένοι να τα Υποστούμε!!! Αυτοί ΌΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΗΨΕΙΕΣ!!! Ζούνε σε Ένα Αλλο Μοντέλο/Κόσμο!!! Αυτό Είναι και ΜΙΑ ΥΦΉ ΤΟΥ ΚαπιταλοΝαζιστοΦασιστικού Πολυδιάστατου ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ!!!

  Τίποτα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!!

  Το βλέπουμε από τον Χίτλερ/Γκαίμπελς/Χίμλερ μέχρι τους "Δικούς" μας ΟΛΟΥΣ π.χ. Χούντα Παπαδόπουλος ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ/ΣΗΜΕΡΑ!!! Το Ψυχασθενές Τους, που Είναι Όμοιο και Ταυτόσημο με το Ίδιο Πολιτικοοικονομικό Σύστημα (Καπιταλισμός λέγεται) υπάρχει παντού από την προσωπική Τους Ζωή μέχρι της "Φασιστοδημοκρατικές" τους αποφάσεις! Χρησιμοποιούν Λαϊκές Δημοκρατικές Διαδικασίες για να καλύψουν την Απαξίωση που έχουν για την Ζωή!

  Διότι ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ!!! Είναι Πνεύματα Μιας .... Ανώτερης Τάξης/Επιπέδου!!!

  Χειρίζονται καλά Τον Φόβο Επειδή Φοβούνται!!!! Ζούνε Από Τον Φόβο Μας!!!


  Υ.Γ. Το άνω Είναι επιβεβαίωση Για Τον Λόγο που κάνουν "Διεθνές Διασκέψης" οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΕΣ τύπου Παυλόπουλο Κοτζιά και Άλλων Τύπων!!! Ο "Πλουραλισμός" είναι καλυμμένη Ναζιστοφασιστική Αντίληψη με ..... ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ Δομές ... μέσα στον ... "Πλουραλισμό" Τους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Του Χατζηνικολάου με Τον Alex Tsipra 25/4/2017  Καλέ Ρέ Αλέξη ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ με αυτά που λές;;

  Που και σε ποιούς θεωρείς ότι μιλάς; Στο 15μελές συμβούλιο σε κάποιον τεκέ;;;

  Είσαι απλά κοινώς ψεύτης όμοιως και ταυτόσημος με τους προηγούμενους κόπρους!

  ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ! ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ! ΑΛΛΆ ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ! ΟΥΣΤ!!!

  1. Υ.Γ. Το Είπες Ρε μόλις ξεκάθαρα χωρίς να το καταλάβεις! Η Χώρα θα γίνει Οίκος Ανοχής! Ο Ελληνικός Λαός ... τον βλέπουμε σε εργασιακό ρόλο .... Τσατσά!!!!!!


  2. Υ.Γ. Και Επειδή με την ηλίθεια σύγκριση Δυνοπάθησε η Ελευσίνα και η ποδοσφαιρική ομάδα ο Πανελευσινιακός Του Αφιερώνουμε Του ... Κυρίου Το:

  Τα Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Χαμογελούν Ποτέ Είναι Πικραμένα Κρίνα ΣΑΝ ΤΟ ΔΆΚΡΥ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ!!!!! ΤΑ Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Γελούν Σαν Τα Παιδιά Περιμένουνε Και Εκείνα Άνοιξη και Πασχαλιά!!!!!!!

  ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Τίτλος: Απόφαση... σταθμός: Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές μισθού σε έλληνες δασκάλους της Νυρεμβέργης! (Süddeutze Zeitung)  Και όμως ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ!

  ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ Της Απάτης!

  1. Το Ελληνικό Δημόσιο (Προξενίο Μονάχου, Υπ. Παιδείας και Εξωτερικών της ... "Ελλαδος") ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΚΛΕΒΑΝ ΧΡΉΜΑΤΑ!

  2. Ο κάθε Υπουργός Παιδείας και Εξωτερικών της Ελλάδος είχαν μερτικό στο ... Κλέψιμο! (Πλαστές Υπερωρίες, πλαστοί και εικονικοί ... μαθητές -κάθε χρόνο σχεδόν ... 250 με 300!!- εικονικοί .... εκπαιδευτικοί! Πλαστά και αναβαθμισμένα προς τα πάνω ενοικιαστήρια κτηριακών συγκροτημάτων!)!

  3. Για το σημείο 2. Ρωτήστε α) Διαμαντοπούλου β) Γεώργιο Παπανδρέου/Τζέφρη γ) Όλους Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. π.χ. ρωτήστε τον Γιώργο Καλλό και Αυτόν που ... πήδηξε από το ... μπαλκόνι/Πολιτισμού!!! δ) Ευθυμίου, Λοβέρδος και και και τον ... Αρσένη!!!

  4. Για την Βαυαρεία (Ελληνικά Σχολεία) το Υπουργείο Παιδείας και Εξωτερικών της Ελλάδος Αλληλοσκονοτωτουσαν ΔΙΟΤΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΣΧΕΔΌΝ 4 (τέσσερα) εκατομμύρια Ευραιωπουλάκια σε βάρους της Ελληνικής Παιδείας των Έλληνοπαίδων του μέλλοντος του Ελληνισμού στο Εξωτερικό!

  5. Σαυτό το πασίγνωστο πανηγύρι της Απάτης σε βάρος της Ελληνικής Παιδείας των Έλληνοπαίδων του Εξωτερικού και Ιδιαίτερα στην Βαυαρία είταν εις γνώσειν ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ άρα και των ανάλογων της Ελλάδος!!! Συγκεκριμένα στην Βαυαρία ΌΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΚΌΜΜΑΤΑ/ όλο το πολιτικό φάσμα (Παράγκες πεινασμένων και στερημένων γκασταρβειτερ) και Κινήσεων από Άκρα Αριστερά μέχρι Χουντοβασιλικά κ. Ναζιστοφασιστικά κατάλοιπα ΕΊΧΑΝΕ ΓΝΩΣΤΈΣ ΤΗΣ ΑΠΆΤΗΣ!!! Μάλιστα στο Ταγκό της Οικονιμικής Απάτης εις βάρος της Ελληνικής Παιδείας Βαυαρίας είχαν μέρος και ... Γερμανοί κ. Γερμανοί μη .... Χριστιανικού Θρησκεύματος -όχι όμως ... μουσουλμάνοι!!- Ο Νοών Νοήτο!!!!

  6. Όλοι οι Νομικοί Πληρεξούσιοι του Ελληνικού Κράτους ΕΊΝΑΙ ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΙ!!! Δεν είναι αυτό σύμπτωση!

  7. Αυτά ΌΛΑ ΤΑ ΆΝΩ μπορούν να Σας τα επιβεβαίωση και η Δοξασμένη Ανθελληνική Κ.Υ.Π. Διότι Αυτή κρατά την Διαδικασία της Ανθελληνικής Απάτης που γίνεται σε βάρος της Ελληνικής Παιδείας, για λογαριασμό του Κράτους Αποικία!

  Τα υπόλοιπα τα θέλετε... στραγγάλια;;


  1. Συμπλ. Γιατί "Δικάστικαν" τα ... Υποβρύχια που ... γέρνουν στο .... Μόναχο;; Έχει το Μόναχο θάλασσα ή Ναυπηγεία;;; Έχει όμως Τζατζικοκατσικοκλέφτες με ταβέρνες ως μανδύα!! Ρωτήστε τον ... Ελευσινιώτη!!!!;;;;!!!

  2. Συμπλ. Ο Αλέξης Τσίπρας πρώτου γίνει Πρωθυπουργός γνώριζε Άριστα την Απάτη Της Ελληνικής Πολιτείας στο Μόναχο/Βαυαρίας! Άρα Είναι Μέτοχος! Η Σιωπή Είναι Συμμετοχή!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Απόφαση Σταθμός: ΟΔΓ δικαστήριο απέρριψε τις περικοπές μισθού σε έλληνες δασκάλους της Νυρεμβέργης! (Süddeutze Zeitung)

  «..από το 1996*. Η σύμβαση εργασίας του προσαρμοζόταν στις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν στα ομόσπονδα γερμανικά κρατίδια και ο μισθός του έφθανε τα 3.900**..


  Η Αλήθεια

  1. Το Πρ. Μονάχου, Υπ. Π. και ΥΠΕΞ της "Ελλαδος" ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ ΚΛΕΒΑΝ ΧΡΉΜΑΤΑ!

  2. Ο κάθε Υπ. Π. και Εξ. της Ελλάδος είχαν μερτικό στο Κλέψιμο! (Πλαστές Υπερωρίες, πλαστοί και εικονικοί μαθητές -κάθε χρόνο σχεδόν 250 με 300!- εικονικοί εκπαιδευτικοί! Πλαστά και αναβαθμισμένα προς τα πάνω ενοικιαστήρια κτηριακών συγκροτημάτων)!

  3. Για το σημείο 2. Ρωτήστε α) Διαμαντοπούλου β) Γεώργιο Παπανδρέου/Τζέφρη γ) Όλους Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. π.χ. ρωτήστε τον Γιώργο Καλλό και Αυτόν που πήδηξε από το μπαλκόνι/Πολιτισμού! δ) Ευθυμίου, Λοβέρδος και και και τον .. Αρσένη!

  4. Στην Βαυαρία (Ελ. Σχολεία) το Υπ. Παιδείας και Εξωτερικών της Ελλάδος Αλληλοσκονοτωτουσαν ΔΙΟΤΙ ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΣΧΕΔΌΝ 4 εκτμ. Ε. σε βάρους της Ελληνικής Παιδείας των Έλληνοπαίδων του μέλλοντος του Ελληνισμού στο Εξωτερικό!

  5. Σαυτό το πανηγύρι της Απάτης σε βάρος της Ελ. Παιδείας των Έλληνοπαίδων στην Βαυαρία είταν εις γνώσειν ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΔΓ άρα και των ανάλογων της Ελλάδος! Συγκεκριμένα στην Βαυαρία ΌΛΑ ΤΑ ΕΛ. ΚΌΜΜΑΤΑ/ όλο το πολιτικό φάσμα (Παράγκες πεινασμένων και στερημένων γκασταρβειτερ) και Κινήσεων από Άκρα Αριστερά μέχρι Χουντοβασιλικά κ. Ναζιστοφασιστικά κατάλοιπα ΕΊΤΑΝ ΓΝΩΣΤΈΣ ΤΗΣ ΑΠΆΤΗΣ! Μάλιστα στο Ταγκό της Απάτης εις βάρος της Ελληνικής Παιδείας Βαυαρίας είχαν μέρος και Γερμανοί μη Χρισ.Θρησ. -όχι όμως ..μουσουλμάνοι!- Ο Νοών Νοήτο!

  6. Όλοι οι Νομικοί Πληρεξούσιοι του Ελ. Κράτους ΕΊΝΑΙ ΧΟΥΝΤΟΒΑΣΙΛΙΚΟΙ! Δεν είναι αυτό σύμπτωση!

  7. Αυτά ΌΛΑ ΤΑ ΆΝΩ μπορούν να Σας τα επιβεβαίωση και η Κ.Υ.Πάρα. Διότι Αυτή κρατά την Διαδικασία της Απάτης σε βάρος της Ελ. Παιδείας, για λογαριασμό του Κράτους Αποικία!


  1. Συμ. Γιατί "Δικάστικαν" τα Υποβρύχια που γέρνουν στο Μόναχο; Έχει το Μόναχο θάλασσα ή Ναυπηγεία; Έχει όμως Τζατζικοκατσικοκλέφτες με ταβέρνες ως μανδύα!! Ρωτήστε τον Ελευσινιώτη!;;!

  2. Συμ. Ο Α. Τ. πρώτου γίνει Πρωθ. γνώριζε την Απάτη Της Ελ. Πολιτείας στο Μόναχο! Άρα Είναι Μέτοχος! Η Σιωπή Είναι Συμμετοχή!

  3. Συμ. Για την ενημέρωση σας: Στα Ελ. Σχολεία στην Βαυαρία οι Γερμανοί πληρώνουν α) 100% τον μισθό των Ελ. Εκπαιδευτικών ως να είναι Γερμανοί εκπαιδευτικοί! Τα χρήματα μισθούς τα παίρνουν δια μέσου Προξενίου! Γιατί άραγε; Για να υπάρχει ο κρατικός Ελληνικός έλεγχος της Απάτης που κάνουν Δεκαετίες! β) Στην Βαυαρία όλες οι Ελ. Σχολ. Εγκαταστάσεις καλύπτωνται οικονομικά από τους Γερμανούς κατά 80% (νοίκια, ΌΛΑ ΤΑ έξοδα λειτουργίας του σχολικού κτηρίου)!

  4. Συμ. Γιατί άραγε "κόλλησε" η υπόθεση ανέργεσεις ιδιόκτητου Σχολ. Κτηρίου στο Μόναχο; Απάντηση: Όχι για τάχατες "οικονομικές" δυσκολίες του Κράτους Αποικία, ΑΛΛΆ τσακώνονται οι ρουσφετορουφιάνοι πεινασμένοι γκασταρβειτερ όλων των πολιτικών αποχρώσεων και των εκκλησιαστικών παραγόντων ποιος θα κρατά καλά και γερά την κουτάλα της μελλοντικής ποιο μεγάλης Απάτης έχωντας ως κάλυμμα την ελληνική παιδεία των Έλληνοπαίδων! Κοιτάξτε μόνο τα χρονικά στοιχεία (αγορά σχεδόν τζάμπα του οικοπέδου) διαδικασιών μέχρι σήμερα! Αλλά το μόνο εύκολο και ανέξοδο είναι να τα ρίχνουν όλα στους "κακούς" Γερμανούς! Στο Μόναχο από Άκρα Αριστερά μέχρι Χουντοβασιλικά και Ναζιστοφασιστικά κατάλοιπα (τί ξέρουν και τί γνωρίζουν τα κόματα τους στην Ελλάδα;) τους Ενώνει η Απάτη και το κλέψιμο χρημάτων που συνεπάγεται το κλέψιμο του μέλλοντος του Ελληνισμού Σαυτό το Σημείο της Ευρώπης!


  * Παραπέμπουμε στο ένα από τα "Ευαγγέλια"το έτος 97/98 τίτλο: "Το Σχολείο της Ακτινοβολίας η κλίκα των Σάπιων Συμφερόντων και η Προβοκάτσια της κατάληψης του Ελληνικού Προξενίου Μονάχου" [κάποια Πολιτική Επιστημονική Ομάδα Σημείου]. Αυτό το Τρίπτυχο το έχουν οι Κ.Υ. (υπουργεία κ.α.!) και κόμματα! Περασμένο με τον κωδικό "Κιτρινισμένα γράμματα!"!

  ** Το 3900 είναι ο βασικός ανάλογα τα χρόνια υπηρεσίας, χωρίς Υπερωρίες και διάφορα άλλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δεν είναι υπέρ του Σαββίδη η τροπολογία αυτή!!!!!!!

  Η τροπολογία αυτή βγάζει ΛΑΔΙ άλλους που χρωστάνε τα χρήματα που ΚΛΕΨΑΝ και ΚΛΕΒΑΝ "Νόμιμα" από τον Ελληνικό Λαό! Και βρήκαν κάποιο φιλότιμο και ψώνιο πατριώτη ως βιτρίνα! Το τι θα του φορτώνουν μετά ούτε ο Θεός... το ξέρει! Θα πάει σαν το σκυλί σταμπέλι!
  Ούτε μπορείς να φανταστείς τι είδους Σκατά είναι Αυτοί!

  Εδώ Έναν Λαό κατάστρεψαν εσένα ...!

  Ιβάν Πρόσεχε μην Σου φορτώσουν και ... Εθνική Προδοσία!!!
  Σαββίδη μπορείς να έχεις λεφτά αλλά δεν έχεις ... μυαλά δίπλα σου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή