Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 27.03.2013 (απάντηση σε ενημερωτικό σημείωμα του κ. Ευρυπίδη Μπίλλη) Αγαπητέ κύριε Μπίλλη,



Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ                                                                             27.03.2013
(απάντηση σε ενημερωτικό σημείωμα του κ. Ευρυπίδη  Μπίλλη)

Αγαπητέ κύριε Μπίλλη,

Δεν είστε οικονομολόγος, αλλά όμως βλέπετε σωστά τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή-και το είπα και το έγραψα ήδη- η μόνη ελπίδα σωτηρίας της Κύπρου είναι η επιστροφή στη λίρα. Σήμερα, κατά σύμπτωση, το ίδιο  υποστηρίζει και ο νομπελίστας Paul Krugman. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε αντικειμενικός κριτής, με στοιχειώδεις γνώσεις οικονομίας, θα κατέληγε στο παραπάνω συμπέρασμα. Με την προσθήκη, ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, και πριν καταστραφεί το παν στη Μεγαλόνησο.

Βεβαίως, όλα θα ήταν ευκολότερα αν η Κύπρος ΜΑΣ είχε την ειλικρινή δική μας συμπαράσταση….αλλά, τι να λέμε τώρα! Είναι φοβερά αυτά που συμβαίνουν, δεν χρειάζονται πια γνώσεις οικονομολογικές, αλλά γνώσεις  των νόμων της ΜΑΦΙΑΣ.  Αυτή είναι η κατάσταση και το νέο ληστρικό δόγμα αρχίζει από τη μαρτυρική Κύπρο, στην οποία –το επαναλαμβάνω- δημιουργήθηκε εντελώς ΤΕΧΝΗΤΑ η κρίση. Ουδείς αντικειμενικός λόγος δικαιολογούσε    την επιβολή αυτής της ολικής καταστροφής. Που εξυπακούεται ότι αποτελεί την αρχή, ενώ η συνέχεια έχει ήδη προγραμματιστεί και δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα εξαιρεθεί η Ελλάδα. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Στουρνάρα περί  δήθεν «ειδικής περίπτωσης της Κύπρου», λυπάμαι να πω ότι όχι μόνο δεν έχουν απολύτως ι καμιά βάση, αλλά επιπλέον  έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με  τις  σχετικές αναλύσεις του  παγκόσμιου ημερήσιου Τύπου.

Να προσθέσω, ακόμη,  ότι η ΕΕ-ευρωζώνη δεν αναμένω  ότι θα παραμείνει για πολύ μαζί μας. Προβλέπω, αντιθέτως,  ότι θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και θα είναι πολύ κρίμα να έχει τόσο κακό τέλος, μια θεωρητικά τόσο εξαιρετική ιδέα. Αλλά, εφόσον, η λειτουργία της και η τύχη της  ανατέθηκε ΕΝ ΛΕΥΚΩ στη Γερμανία, το τέλος θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο.

Η ΕΕ-ευρωζώνη δίνει τώρα την εντύπωση ενός πλοίου που κλυδωνίζεται, λίγο πριν καταποντιστεί. Η μόνη, λοιπόν, δυνατότητα σωτηρίας των επιβατών της, είναι η  άμεση εγκατάλειψή του.  

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 27.03.2013 (απάντηση σε ενημερωτικό σημείωμα του κ. Ευρυπίδη Μπίλλη) Αγαπητέ κύριε Μπίλλη, Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ                                                                             27.03.2013 (απάντηση σε ενημερωτικό σημείωμα του κ. Ευρυπίδη  Μπίλλη)  Αγαπητέ κύριε Μπίλλη, Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Μαρτίου 27, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια