ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΥ ΦΙΛΟΥ Erengaip OMAROV 7/2018



ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ
ΑΚΡΙΒΟΥ ΦΙΛΟΥ Erengaip OMAROV 7/2018
===============================================
O πρύτανης, ακαδημαϊκός και πάνω από όλα καλός φίλος από παλιά, Erengaip OMAROV γιορτάζει τα 70 του γενέθλια.

Είμαι καλεσμένη, και θα ήθελα πολύ να του δώσω από κοντά τις καλύτερες ευχές μου, για μια ζωή ακόμη πολλών ετών, γεμάτη από υγεία, οικογενειακή ευτυχία και λαμπρές επιτυχίες.

Ο πρύτανης και ακαδημαϊκός Erengaip OMAROV είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στο Almaty και στο Kazakhstan, και πρόσφερε και προσφέρει και θα προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα του, με τις γνώσεις, τη φιλοπατρία και τις ατέλειωτες ικανότητές του.

Γνωριστήκαμε πριν δεκαετίες, στα πλαίσια του CEDIMES στο οποίο είναι διευθυντής για το   Kazakhstan, και πολύ ενεργό μέλος του. Χάρη στη συνεργασία αυτή είχα τη σπάνια ευκαιρία να επισκεφθώ την καταπληκτική αυτή ασιατική χώρα τρεις φορές, και να διδάξω θέματα  παγκοσμιοποίησης σε τμήμα  φοιτητών του Πανεπιστημίου του Kainar. Είχα, έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσω πολυάριθμους συναδέλφους αυτού του Πανεπιστημίου, που θεμελιώθηκε και ανδρώθηκε από τον εορτάζοντα, σήμερα, πρύτανη και να θαυμάσω την άρτια οργάνωση, από τα σπουδαία ζητήματα ως την τελευταία λεπτομέρεια, αλλά και το βαθύ σεβασμό και την αναγνώριση της αξίας του Πρύτανη, εκ μέρους των φοιτητών, των συναδέλφων και του προσωπικού του Πανεπιστημίου του Kainar.

Έχουν βαθιά χαραχθεί στη μνήμη μου τα θαυμάσια  βιώματα των τριών επισκέψεών μου στη μαγευτική σας χώρα. Ανάμεσα σε αυτά θέλω να υπογραμμίσω μια, πραγματικά, μοναδική εκδρομή, που μας πρόσφερε ο εορτάζων σήμερα, και που αναφέρεται στον παλιό δρόμο του μεταξιού, που ήδη αναβιώνει και θέτει τα θεμέλια για μια νέα και πολύ διαφορετική παγκοσμιοποίηση, αυτής που βιώσαμε τα τελευταία 50 χρόνια. Όσοι Ευρωπαίοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε αυτή την εκδρομή, ασφαλώς, τώρα θα σκέπτονται όπως εγώ, ότι ο φίλος μας Erengaip OMAROV, μπόρεσε από πολύ νωρίς να προβλέψει την αναβίωση αυτού του δρόμου, που ήδη έχει αγκαλιάσει τρεις ηπείρους, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, και επιβάλλεται, ήδη, ως η νέας μορφής ασιατική παγκοσμιοποίηση. Θέλω, ακόμη, με την ευκαιρία αυτής της μεγάλης γιορτής, στην οποία δυστυχώς δεν παρίσταμαι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων σε συνέδριο της Πράγας, όπου  ανέλαβα την εισήγηση του ανοίγματος του συνεδρίου, να αναφερθώ και σε μια υπέρτατη ευγένεια του Erengaip OMAROV, απέναντί μου. Αναφέρομαι στην  εκδρομή,  που μου πρόσφερε ο Erengaip OMAROV στη νεοσύστατη πρωτεύουσα του Kazakhstan την Astana. Δεν ήταν δύσκολο να  με εντυπωσιάσει, αλλά και να μου εξασφαλίσει τη δυνατότητα να παρακολουθήσω νοερά, έκτοτε, ορισμένες παγκόσμιες εξελίξεις, με επίκεντρο την Astana.
          Αγαπητέ Φιλε, να είσαι καλά, να δοξάζεις τον τόπο σου,  να γιορτάζεις γενέθλια ως το τέλος του κόσμου, και να έχουμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε σε κάποια γωνιά της υφηλίου.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια,
Ακαδημαϊκός του Erengaip OMAROV και της οικογένειάς του
Ιππότης της Λεγεώνας της τιμής
και ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΥ ΦΙΛΟΥ Erengaip OMAROV 7/2018 ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ  ΑΚΡΙΒΟΥ ΦΙΛΟΥ Erengaip OMAROV 7/2018 Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Ιουνίου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια