Σχόλιο στο άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο "Σκοπιανό: ραγδαία επιδείνωση" που αναδημοσιεύεται από mitsos 16/12/2018

Φυσικα, συμφωνώ με τις βασικές διαπιστώσεις του άρθρου. Και προσθέτω: Αν δεν υπήρχε κάτι άλλο, που δεν ανακοινώνεται, αλλά τροφοδοτεί αναγκαστικά πλήθος φοβερών υποψιών, τότε οφείλουμε να δεχθούμε ότι οι υπογράψαντες αυτή την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, δεν άκουσαν, δεν διάβασαν, δεν αντιλήφθηκαν τα όσα τόσο, μα τόσο ξεκάθαρα, επιδίωκαν εδώ και δεκαετίες οι Σκοπιανοί. Με την ίδρυση δήθεν ερευνητικών κέντρων, ανά την υφήλιο, που παραποιούσαν συστηματικά την ιστορία, με την ξεδιάντροπη ανάρτηση δεκάδων αγαλμάτων στην πρωτεύουσα του σλαβικού κρατιδίου, με τον δήθεν πρόγονό τους, τον 'Ελληνα Μ. Αλέξανδρο, με αδρή χρηματοδότηση ιστορικών και πολιτικών, ανά τον κόσμο, για να εμπνέονται και να δημοσιεύουν σχετικούς μύθους περί της  ύπαρξης δήθεν σχέσης, των Σλάβων  του κρατιδίου που έφθασαν στην περιοχή μας, 10 αιώνες μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου.

Είναι, εξάλλου, αλήθεια ότι η υπογραφή των Πρεσπών είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί με άλλον τρόπο, εκτός από αυτόν που ακολουθείται στην Ελλάδα, μετά από αυτήν. Δηλαδή, με το χαρακτηρισμό του 82% των Ελλήνων , που αντιτίθενται στο έκτρωμα της περί ης συμφωνίας, ως φασiστών, χρυσαυγιτών, οπισθοδρομικών κλπ. Το "έργο" δεν είναι νέο.....έχει προπαιχθεί πολλές φορές σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο ηχηρότερος, ωστόσο, μπάτσος εναντίον της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών, μας προέκυψς από τους Βουλγάρους!!!! Που είπαν, ότι αυτοί δεν πρόκειται να προδώσουν την πατρίδα τους, όπως την πρόδωσαν οι Έλληνες.  

-- 
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη
πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 
Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη 
Κινητό 0030 6944397345
00302310 229977
0030 210 3613209
Σχόλιο στο άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο "Σκοπιανό: ραγδαία επιδείνωση" που αναδημοσιεύεται από mitsos 16/12/2018 Σχόλιο στο άρθρο του Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο "Σκοπιανό: ραγδαία επιδείνωση" που αναδημοσιεύεται από mitsos 16/12/2018 Reviewed by Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη on Δεκεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια